29 / 04 / 2024

evler otopark için yıkılıyor

evler otopark için yıkılıyor

Gebze Hürriyet Mahallesi’nde belediye tarafından yapılan Hürriyet Kültür Merkezinin otopark alanı için 11 ev hakkında yıkım kararı alınmasının ardından, proje sahasının genişletildiği ve 12 evin daha yıkılacağı iddia edildi.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

KİPTAŞ'ın 2 projesinin teslimleri için geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Kırlangıç Evler ve Arkatlı Evler projelerinin teslimleri için geri sayım başladı. İşte projelerin teslimleri ile ilgili detaylar...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslimleri için geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiği Kırlangıç Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı.

KİPTAŞ Arkatlı Evler'in teslimleri için geri sayım başladı! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ imzası ile yükselen Pendik Arkatlı Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı. Paylaşılan detaylara göre dev proje Mart 2024'te sahiplerine teslim edilecek.

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy Yenişehir Evleri kuraları ne zaman? 1+1, 2+1, 3+1 evler için kaç TL ara ödeme yapılacak?

Yenişehir Evleri projesi için başvurular 2 Haziran 2023 tarihinde sona ermişti. Peki THY Emlak Konut GYO Arnavutköy Yenişehir Evleri kuraları ne zaman? İşte ayrıntılar...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Kiralık konut piyasası için kamu-özel sektör iş birliği önerisi! 

Yükselen ev fiyatları nedeniyle, satın alma eğilimine bağlı olarak konut sahibi olmak gitgide zorlaşırken, kiralık evler için bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Bir günde ev sahibi olmak isteyenler için en uygun prefabrik evler! İşte, 29 Eylül 2022 fiyat listesi..

Ev almak isteyen herkes için alabileceğiniz en uygun fiyatlı ev seçeneği olan prefabriklerde uygun fiyatlar sizi bekliyor. Ebat olarak 1+1, 2+1, iki katlı, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerin 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

evler otopark için yıkılıyor Haberi

evler otopark için yıkılıyor


Gebze Hürriyet Mahallesi’nde belediye tarafından yapılan Hürriyet Kültür Merkezinin otopark alanı için 11 ev hakkında yıkım kararı alınmasının ardından, proje sahasının genişletildiği ve 12 evin daha yıkılacağı iddia edildi.


“Rantsal dönüşümle mücadele platformu” nun çağrısıyla bir araya gelen mahalleliler yıkımı düşünülen evlere yürüyüş gerçekleştirerek projelere izin vermeyeceklerini açıkladı. Kültür merkezinin arkasında otopark yapılması düşünülen bölgede bir araya gelen mahalleliler sık sık “Barınma haktır satılamaz” sloganları attı.


Mahalleli, riskli alan ve rezerv yapı ilan edilmesini sağlayan idari kararların geri alınması, 2/b arazisi üzerinde oturan mahallelilere söz konusu arazilerin bedelsiz tahsis edilmesini talep...