14 / 05 / 2024

evlerde kovid-19 dönüşümü

evlerde kovid-19 dönüşümü

Kovid-19 salgınıyla birlikte iş, okul gibi yaşam alanları evlere taşındı. Yeni düzende evlerle olan ilişkiler değişti. Peki evlerde Kovid-19 dönüşümü nasıl olacak? Mimarlar ve tasarımlar evlerde Kovid-19 dönüşümünü anlattı...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Ev fiyatlarına kentsel dönüşüm zammı!

Kovid-19 salgını, deprem, yangın ve sel gibi süreçlerde insanların birbirine destek olması gerekirken, bu dönemlerde ihtiyaç olan her şeye zam yapmakta bir ritüel haline geldi. 

Ofis sektöründe Kovid-19 dönüşümü!

Küresel sağlık krizi dijitalleşmeye hız kazandırıp, tüketici alışkanlıklarında da değişikliklere neden olurken, iş hayatında da dönüşümleri getirdi. Bu dönüşümün neticesinde hız kazanan bir trend olan hibrit çalışma modeli gelecek senelerde de kalıcı hale gelecek. 

Konut sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Kovid-19 salgını tüm dünyayı ve bütün sektörleri etkisi altına aldı. Pandemiyle birlikte birçok sektör küçüldü. Peki inşaat ve konut sektöründe neler oldu?

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

Kovid-19 salgını şehirleri yeniden şekillendiriyor!

Bir yıldan uzun süredir dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, birçok alanda değişim ve dönüşümlere neden oluyor. Değişen ve dönüşen alanlardan biri de şehirler oldu.

Plaza ve AVM'lerde Kovid-19 dönüşümü!

Evden çalışmanın kalıcı hale gelmesiyle birer birer terk edilen plazalar köklü bir dönüşümün arifesinde. Plazaların yerlerini hanların alacağını belirten Avi Alkaş, “Plazaların üst katları çalışan yurdu olacak” dedi.

19 yıldır kentsel dönüşüm bekliyorlar!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 19 yıl kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan aileler yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor. 

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörü nasıl şekillenecek?

Kovid-19 salgını birçok sektörü etkilediği gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Peki Kovid-19 salgınının gayrimenkul piyasasına etkisi nasıl oldu? Property TR Genel Müdürü Yusuf Boz, 'Pandemi Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası' konulu yazısını kaleme aldı.

Kovid-19 salgınında fiyatları uçtu!

Kovid-19 salgını sürecinde adeta uçuşa geçen yazlık ve kırsal bölgelerdeki villa fiyatları düşmeye başladı. Emlak müşaviri Salim Taşçı, villalara olan talebin düşmesi sebebiyle fiyatlarda yöresine göre üçte bir hatta yarıya yakın düşüş öngördüklerini belirtti.

Üsküdar Acıbadem'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Kovid-19 sürecine rağmen ‘kentsel dönüşüm’ sebebiyle evleri yıkılan vatandaşlar, kendilerine yer gösterilmediğini ve kira desteği de yapılmadığını ileri sürerek mağdur olduklarını belirtti.

evlerde kovid-19 dönüşümü Haberi

evlerde kovid-19 dönüşümü

Pandemi tıbbi bir terim olmaktan çıkıp dünyanın gerçeği haline geldiği günden beri sığınağımız olan evlerimizle olan ilişkilerimiz de değişti. 

Dört duvarın içine tüm kimliklerimizi ve hayallerimizi sığdırmak için çalıştığımız zamanlara geldik. Milliyet'ten Seyhan Akıncı'nın haberine göre; mutfağın kapısından bir aşçı olarak çıkarken çocuğumuzun yanına vardığımızda anne olduğumuzu hatırlıyor, yeterince kabarmamış keke duyduğumuz öfkeyi frenleyip, online eğitimi için ona yardımcı oluyoruz. Bazen cümleyi bitirmeden gelen arama bize para kazanmamız gerektiğini hatırlatıyor ve hızlı bir topuzla Zoom’a giriyoruz. Bunun için hazırolda beklemesi gereken köşenin dağıtılmaması artık evin altın kuralı haline geldi. Yeterince şanslıysak da diğer online toplantının devam ettiği bir başka odamız vardır ve en fazla “Hayatım kapıyı çekebilir misin?” diye sesleniriz. Bunu kibarca söylerken ayağımıza bir legonun takılması o kadar doğal...