21 / 05 / 2024

Eymir Gölü çed

Eymir Gölü çed

Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıkta yapılması planlanan 'diplomatik otel' projesi için ilk 'halkın katılımı toplantısı' Mühye Köyü köy kahvehanesinde düzenlendi..

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Gül İnşaat Esenyurt projesi geliyor! Yeni proje!

Gül İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'ta hayata geçireceği yeni projesi için ÇED süreci başladı. Projede 208 konut ve 20 iş yeri yer alacak.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

Melih Gökçek'ten Eymir önerisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nün Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda halka açılması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, “Artık herkes şunu kabullenmeli. Eymir artık halka açılacaktır." dedi

Akdeniz Gölü Sulak Alanı'nda kaynak araması için gerekli ÇED'e tepki geldi!

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Gökçek: Eymir'i alacağız, devamına boğaz yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı programda Eymir Gölü ile ilgili planlarını şöyle açıkladı: “Eymir elden çıkmış vaziyette. Eymir’i alacağız, devamına da boğaz yapacağız”

Gökçek: Eymir'i inşallah ODTÜ'den alacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gece katıldığı bir televizyon kanalında, Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, Eymir Gölü ile ilgili tartışmalara da değindi.

Eymir Gölü yanına inşa edilecek otelim ÇED toplantısı yapıldı!

Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıkta yapılması planlanan 'diplomatik otel' projesi için ilk 'halkın katılımı toplantısı' Mühye Köyü köy kahvehanesinde düzenlendi..

Eymir Gölü halkın ortak malı olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü 'nün Büyükşehir 'e devri ile ilgili iddialı açıklamalarını devam ettirdi. ODTÜ 'lülerin burayı kendi mülkleri gibi gördüklerini belirtti.

Eymir için ÇED süreci başladı!

Eymir için ÇED süreci başladı. Özel Çevre Koruma Alanı içerisinde yer alan ve üst ölçekli planlarda 'ağaçlandırılacak alan' olarak belirtilen yere 'diplomatik otel' yapılması gündemde.

Eymir'e Diplomatik Otel için ÇED süreci başladı!

Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yapılacak olan Diplomatik Otel projesi için bakanlık tarafından süreç başlatıldı. 36 bin 750 metrekare alanda yükselecek Diplomatik Otel projesi apart bloklardan oluşuyor. İşte detaylar...

Eymir Gölü çevresine ağaçlandırma zorunluğu geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eymir Gölü'nün çevresindeki şahıs arazilerine yapılacak tesis ve konutlar için "ağaçlandırma" zorunluluğu getirdi...

Eymir Gölü çed Haberi

Eymir Gölü çed

Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıkta yapılması planlanan 'diplomatik otel' projesi için ilk 'halkın katılımı toplantısı' Mühye Köyü köy kahvehanesinde düzenlendi Ankara'nın önemli doğal alanlarından olan Eymir Gölü çevresine yapılması planlanan 'diplomatik otel' için 24 Ekim'de ÇED (Çevresel Etik Değerlendirme) Raporu hazırlanma süreei başlatılmıştı. Bu sürece bağlı olarak gerçekleştirilmesi gerekilen halkın katılım toplantısı ilk kez 7 Ocak'ta Mühye Köyü köy kahvehanesinde düzenlendi. 


Ankaralıların şehir merkezinden kaldırılan otobüslerle ulaşımı sağlanan toplantıya; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, otel projesini planlayan firma yetkilileri, meslek odaları, ODTÜ Mezunlar Derneği, Başkent Dayanışması ve Mühye Köyü sakinleri katıldı. 


İlk kez gerçekleştirilen halkın katılımı toplantısında taraflar düşüncelerini paylaştı. Projenin ÇED sunumuyla başlayan toplantıda, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik îl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Adem Kaıacifve otel projesini planlayan...