29 / 04 / 2024

Eymir Gölünün imara açılması

Eymir Gölünün imara açılması

Ankara'da birinci derece doğal sit ve özel çevre koruma alanı olan Eymir Gölü imara açılıyor. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, amacın burada konut projesi yapmak olduğunu söyledi.

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Salda Gölü'nün imar planlarının iptali için kritik gün!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Koruma İmar Planlarının iptali için açılan dava bugün sonuçlanacak.

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında konteyner evler yapılıyor!

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında 8 konteynırın 3 metre kadar yükseğe direkler üzerinde yapıldığı görüldü. 'Konteyner evler'de konaklama hizmeti verileceği iddia ediliyor...

Salda Gölü’nün korunması için kameralı kayıt sistemi!

Burdur’da bulunan Salda Gölü’nde koruma çalışmalarının takip edilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan kamera sistemi ile 24 saat canlı yayın yapıldı.

Salda Gölü'nün taşınan kumları eski yerine alınıyor!

Burdur Yeşilova'da beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi gerçekleştiren yüklenici firmanın alandan usulsüzce aldığı malzeme, hassas çalışmayla yerine bırakılıyor.

Başakşehir'de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

İstanbul, Başakşehir'de sahibinin satışa çıkardığı 4 dönümlük alandaki göl yeni sahibini bekliyor. Gölün fiyatı herkesi şaşırtıyor...

İris Gölü imara mı açılacak?

İzmir'in Karaburun ilçesindeki İris Gölünün imara açılacağı yönündeki haberler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mümtaz Şenel:Yapılaşma Salda Gölü’nün sonu olur!

Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü'ne olası bir yapılaşmanın bölgeyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Emine Erdoğan: Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız!

Emine Erdoğan, Salda Gölü ziyaretinin ardından izlenimlerini sosyal medyadan paylaştı. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın da işbirliği ile inşallah Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız" dedi...

Salda Gölü'nün çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu!

Salda Gölü'nün kıyısına kadar ilerleyerek doğal zemine zarar veren ve görüntü kirliliği oluşturan araç girişlerini önlemek amacıyla göl çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu. 

Eymir Gölünün imara açılması Haberi

Eymir Gölünün imara açılması

Ankara'da birinci derece doğal sit ve özel çevre koruma alanı olan Eymir Gölü imara açılıyor. Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yapılması gereken otelle ilgili açıklama yapan Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, amacın burada konut projesi yapmak olduğunu söyledi. Otel, Ütopik Rekreasyonlar Yatırımları A.Ş tarafından yapılacak. Proje tanıtım dosyasında firmanın yapacağı her bir apart için ayrı bir kat irtifakı tapusu aldığı görülüyor. Eymir Gölü kıyısında açıklama yapan Bozoğlu şöyle konuştu: “Bir otel düşünün kendisine ait parselin tapusunu almak varken ve sadece bunu kullanması gerekiyorken yapacağı her bir apart için ayrı bir kat irtifakı tapusu almaya çalışıyor. Buradan aslında amacın oteli yapıp ardından da bir konut projesi yapılması olduğunu çıkarabiliriz. Proje tanıtım dosyasında otel için onlarca kat irtifakı tapusu verildiği...