06 / 05 / 2024

faiz artışları olumsuz etkileri

faiz artışları olumsuz etkileri

Faiz artışının konut sektörünü yavaşlattığını belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, yüksek faiz nedeniyle kullandırılan konut kredisi hacminin düştüğünü söyledi. Maya, olası indirimin piyasayı tekrar hareketlendireceğini dile getirdi.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Merkez Bankası faiz artırırsa dolar ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi?

Yatırımcılar, Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı karara odaklandı. Faiz artışı beklenen kararın dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merak ediliyor.  Peki faiz yükselirse dolar ne olur? Yükselir mi, düşer mi? İşte ayrıntılar...

Gordiyon düğümüne dönüşen ekonomi: Faiz artışı çözüm mü? Tunç Şatıroğlu yanıtladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Türkiye ekonomisindeki mevcut durumu 'Gordiyon düğümü'ne benzeterek faiz artışının önemini vurguladı. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, faizin hızlı veya yavaş artırılmasının bazı olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

FED faiz artırdı: Dolar düşer mi, artar mı?

FED faiz artışına gitti. Bu kararın ardından vataşlar "Dolar düşer mi, artar mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarından geleceğe ilişkin çıkan faiz artışlarının devam edeceği mesajı ons altın fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Fed tutanaklarının etkisiyle bin 811 dolara kadar gerileyen altın böylece bu yılki bütün kazançlarını geri almış oldu.

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları konut almak isteyenlerin hayallerini ertelemesine neden oldu. Talebin piyasadan çekilmesiyle beraber düşen fiyatlar da zengin yatırımcılar için fırsat haline geldi

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Ahmet Ercan, peş peşe açıkladı! Artçılar gecikti dedi, riskli yerleri duyurdu: Burada beklenen deprem delice olur! 

Jeofizik Y. Müh. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıkladı! Artçılar gecikti dedi, riskli yerleri duyurdu: Burada beklenen deprem delice olur! 

faiz artışları olumsuz etkileri Haberi

faiz artışları olumsuz etkileri


Faiz artışının konut sektörünü yavaşlattığını belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, yüksek faiz nedeniyle kullandırılan konut kredisi hacminin düştüğünü söyledi. Maya, olası indirimin piyasayı tekrar hareketlendireceğini dile getirdi. Faiz artışının konut sektörünü yavaşlattığını ifade eden TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, faiz oranlanndaki artışın ipotekli (rehin) satış adetlerinde ve kullandırılan konut kredisi hacminde düşmeyi getirdiğini belirtti. İpotekli satışların toplam satışa oramnın 2014'ün ilk çeyreğinde yüzde 31'e kadar gerilediğini vurgulayan Maya, 2013'ün ilk çeyreğinde ise ipotekli konut satışlarının toplam konut satışlanna oranının yüzde 42 olduğunu kaydetti. Kullandınlan konut kredisi hacminin  verilerine göre 2013'ün ille üç ayı ile karşılaştırdığında yüzde 7 büyüme hacminden yüzde 1,70 lere düştüğünü vurgulayan Maya, bu düşmede konut kredisi faiz oranlanndaki yükselmenin önemli...