02 / 05 / 2024

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Konut alamayan arsa ve tarlaya yöneldi, fiyatlar rekor kırdı!

Konut fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki yükselişin etkisiyle yatırımcılar bütçelerine uygun arsa ve tarlalara yönelmeye başladı.

Altın yeni yıla bomba gibi girecek! Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmiyor! İşte 26 Aralık Salı altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmedendevam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde ons altın 2064 dolar oldu. Peki bugün gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 26 Aralık 2023 altın fiyatları.

1 milyon TL paranız var, neye yatırırsınız?

Mevduat faiz oranlarındaki yükseliş hız kesmeden devam ederken, vatandaşlar da parasını nereye yatıracağı ile ilgili  araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL paranız var, neye yatırırsınız?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Ev alacaklar dikkat: 800 bin TL 120 ay vadeli konut kredisi aylık taksitleri kaç TL? Ziraat, Akbank, ING resmen açıkladı

Merkez Bankası'nın faiz oranlarında yükselişe gitmesinin ardından, konut kredisi faizleri de yükseldi. Peki konut kredisi faizleri ne kadar oldu? İşte banka banka 16 Ekim 2023 konut kredisi faiz oranları...

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek! İşte altına yatırım yapmanın en kolay yolu!

Dünya genelinde değişen makro ekonomik koşullar nedeniyle altın cazip bir yatırım aracı olarak ön planda. Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisi devam ederken, Tether Gold da fiziki altın tasarrufuna kıyasla yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor.

Mevduat faizlerinde düşüş trendinin sonuna gelindi! Faizler yeniden yükselişe geçecek!

Mevduat faizleri son 1.5 ay içerisinde 15 puanın üzerinde gerileyerek yüzde 28’lerin altına indi. Uzmanlar, faiz oranlarındaki düşüş trendinin artık sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde yeniden yükselişe geçeceğini ileri sürüyor.

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek Haberi

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek

Türkiye genelindeki konut satışları, Temmuz'da düşük faiz ve konut kampanyalarının etkisiyle yüzde 124.3 artışla 229 bin 357'ye çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, tüm zamanların aylık bazda en yüksek satış rakamına daha önce 202 bin 74 adet konut ile 2019 Aralık'ta ulaşılmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ipotekli satış olarak adlandırılan konut kredili satışlar ise temmuzda yüzde 900 artışla 130 bin 721 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 57 oldu. İpotekli satışlarda da hem aylık satış adedi hem de toplam satışlar içerisindeki pay da tarihi rekor oldu.

GEÇ KALINDI

Satılan konutların 67 bin 937'si birinci el, 161 bini ise ikinci el konutlardan meydana geldi. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 29.6'da...