30 / 04 / 2024

faiz oranlarının düşürülmesi

faiz oranlarının düşürülmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati: "Faiz oranlarının düşürülmesi demek maliyetlerin düşürülmesi, maliyetlerin düşürülmesi demek de reel sektördeki üretimin enflasyona etkisinin en aza indirilmesi demektir" dedi.

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kredi faiz oranları ev, araba ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Bağ-Kur’lular, emekli olabilmek için prim gün sayısının düşürülmesini bekliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada Bağ-Kurlular için prim eşitleme düzenlemesinin gelebileceğini belirtmişti.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Emekli promosyonlarında deprem değil tusunami oldu, her şey dağıldı! Bu bankalara para miktarını düşürdü

Emekli promosyonlarıyla ilgili emekli vatandaşlarımızı çok üzecek bir haber geldi. Bazı bankalar tarafından yılbaşına doğru gidilirken emekli promosyonlarında miktarların düşürülmesi kararı alındı.

Bankalar kredi faiz oranlarını duyurdu! İhtiyaç sahipleri buraya! Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, QNB Finansbank...

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları açıklandı. İhtiyaç sahibi kişiler ise bankaların faiz oranlarını son derece merak ediyor. İşte 30 Ağustos 2022 Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, Denizbank, ING, QNB Finansbank, İş bankası ve TEB ihtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları…

Bankalar kredi faiz oranlarını duyurdu! Hangi banka ne kadar istiyor? Ziraat, Garanti, Akbank, QNB, Yapı Kredi, ING…

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranlarını açıkladı. Vatandaşlar, bankaların yeni faiz oranlarını merak ile beklerken Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, QNB Finansbank, Denizbank, ING ihtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranlarını açıkladı. İşte detaylar…

faiz oranlarının düşürülmesi Haberi

faiz oranlarının düşürülmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Merkez Bankası'nın son faiz kararına ilişkin, "Bugün reel sektörün avantajlı olarak gördüğü şey, faiz oranlarının düşürülmesidir. Faiz oranlarının düşürülmesi demek maliyetlerin düşürülmesi, maliyetlerin düşürülmesi demek de reel sektördeki üretimin enflasyona etkisinin en aza indirilmesi demektir" dedi. 


Nebati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın aldığı kararla reel sektörün beklentisinin mutlaka çakışması gerektiğini belirterek, reel sektörün faiz oranlarının düşürülmesine yönelik beklentisini herkesin bildiğini söyledi. 


Merkez Bankası'nın politika faizinde 0,25 baz puanlık indirim kararının reel sektör tarafından olumlu karşılanmadığını dile getiren Nebati, "Bunu sayın Cumhurbaşkanımız çok net olarak ve yüksek sesle dile getiriyor. Çünkü sayın Cumhurbaşkanımızın reel sektörün beklentilerine uygun hareket etme konusunda ne kadar hassas olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadesini kullandı. 


Reel sektörün önünü açacak, her türlü sorunlarını...