04 / 05 / 2024

Faizli konut satışından etkilenenler

Faizli konut satışından etkilenenler

Faizli konut satışından kaçanların ev sahibi yapmak için kolları sıvayan gayrimenkul şirketleri son bir yıl içinde senetli satışlarını yüzde 21.5 oranında artırdı.

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Konut fiyatları ateş pahasıyken İş Bankasından 250 Bin TL'ye konut satışı! Sakın kaçırmayın!

İş Bankası’ndan kaçırılmayacak bir konut satışı ilanı geldi. İş Bankası’nın ilanına göre konut fiyatlarının 250 Bin TL olduğu görüldü. İşte detaylar…

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde konut satışları düşerken Ekim ayında yabancıya gerçekleşen konut satışların arttığını her üç satıştan bir tanesinin Rusya vatandaşlarına gerçekleştiğini yazdı...

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisinin ardından zorunluluk getirildi! Ev sahiplerine sıkı takip! Bakanlık resmen duyurdu!

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisinin ardından yeni düzenlemelere de start verildi. Ev sahiplerine sıkı takip başladı. İşte ayrıntılar...

Kimse evsiz kalmasın diye Ziraat Bankası'ndan 0 faizli konut kredisi! SGK ile anlaştı... İşte başvuru şartları

Konut satışlarında istenilen fahiş fiyatlar nedeniyle banka kredisine ihtiyaç duymadan ev almak neredeyse hayal oldu. Vatandaşın konut alımını kolaylaştırmak için beklediği destek Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi. SGK, Ziraat Bankası ile anlaşarak sıfır faizli konut kredisi veriyor.

Konut satışlarında yabancıların payı büyüyor!

Sektör temsilcileri, ilk 11 ayda yabancılara konut satışından elde edilen kazancın yaklaşık 8.5 milyar dolar düzeyinde olduğunu öngörürken, sene sonunda bunun 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. 2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 kişi ev sahibi oldu.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Aylık 0.79 faizli konut kredisi satışları artırdı!

Konut kredisi faizleri sıfır konutlar için 0.79’a kadar geriledi. İndirim sonrasında sıfır konut satışları arttı. Peki aylık 0.79 faizli konut kredisi hesaplama maliyeti ne kadar oluyor?

Yabancıya konut satışından ilk yarıda 3 milyar dolar gelir!

Yılın ilk yarısında yabancılara 19 bin 952 adetlik konut satılırken, konut başına ortalama 150 bin dolar ödeyen yabancılardan 3 milyar dolarlık gelir elde edildi...

2019 Şubat'ta ipotekli konut satışları arttı!

Ekonomide başlayan ılımlı toparlanmanın ikinci sinyali, sanayiden sonra ipotekli konut satışından geldi. İpotekli konut satışında, şubatta ocak ayına göre yüzde 36 ile 2.5 yılın en büyük artışı yaşandı.

Faizli konut satışından etkilenenler Haberi

Faizli konut satışından etkilenenler

Türkiye genelinde konut satışları 2014’ün Temmuz ayına göre yüzde 13.5 oranında artarak 96 bin 589 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yıllık bazda artan satış, aylık satış adedi olarak 5 ayın en düşük seviyesini gördü. Konut satışları yılın başından itibaren artışını sürdürürken temmuzda seçim ertesi, Ramazan ayı ve tatilin izleri daha çok görülerek, frene basıldı. Ancak bunun dışında konutta kredi faizi uygulaması konut alıcısının beklentilerine cevap vermiyor.



Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.5 oranında azalarak 30 bin 754 oldu. Diğer konut satışları ise Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21.5 oranında artarak 65 bin 835 oldu.


İkinci el konuta rağbet arttı



İlk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre...