30 / 04 / 2024

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu ne zaman

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu ne zaman

İZÜ'nün düzenlediği 'faizsiz gayrimenkul finansmanı' sempozyumunda konuşan Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu, bankalardaki konut kredisi stoğunun yaklaşık 185 milyar olduğunu söyledi.

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden Sinpaş, hızlı bir ivme ile büyüyen araç ve konut talebine karşılık, faizsiz finansman desteği sağlayacağını duyurdu.

Tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminde katılımcı sayısı 400 bine yaklaştı!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminin katılımcı sayısının 400 bine yaklaştığını dile getirdi.

Fuzul’den 5 bin Faizsiz Konut Finansmanı Kampanyası!

Kurulduğu günden bu yana yüz binlerce kişinin ev, otomobil ve çatılı iş yeri ihtiyacına çözüm olan Fuzul, dayanışma ekonomisi ile 5 bin kişiye özel olarak organizasyon bedelinde tam yüzde 35’e varan indirim fırsatı başlattı. 

6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı 24-27 Kasım'da!

CNR Emlak-Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Faizsiz finansman sektöründe intibak süreci başladı!

Faizsiz finansman sektöründe şirket sayısının 38’den 10’a düşeceği ifade ediliyor. Ev ve araba almak için bekleyen 350 bin kişiden, 40 bininin sistem dışına çıkacağı belirtiliyor. Kişilerin sistemdeki paraları ise ilk etapta tasfiye edilen şirketin mal varlığından karşılanacak.

Faizsiz konut şirketlerine denetim!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kanunla, müşteriye tasarruf finansman sözleşmesi imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin cayma hakkı tanındı. 

Faizsiz finansman yasası ile neler değişecek?

Faizsiz konut sistemindeki düzenleme ile neler değişecek? Teklif, 3 ayrı kanunda değişiklik öngörüyor. İşte faizsiz finansman yasasının detayları...

Mustafa Elitaş'tan faizsiz konut şirketlerine uyarı!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme vaadiyle son dönemde hızla artan tasarruf finansman şirketlerine yasal altyapı sağlayacak kanun teklifi TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda aynen onaylandı. Komisyonda şirket sahipleri görüşlerini paylaştı.

Markalı konut üreticileri de faizsiz konut sektörüne girdi!

Faizsiz konut ve otomobil finansman alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı. Markalı konut üreticilerinden Sinpaş, bu alanda faaliyette bulunacak Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı adıyla yeni bir şirket kurdu.

Katılım bankaları konut kredisinde gaza bastı!

Katılım banklarından gayrimenkul finansmanında atak geldi. Faizsiz sistemle çalışan katılım bankalarında 2020 yılı başında 13 milyar 444 milyon 974 bin lira olan konut kredi hacmi bir yıllık sürede 25 milyar 196 milyon liraya kadar yükseldi. 

Gayrimenkul artık mühendislerin ve ekonomistlerin de konusu!

Gayrimenkul sektörü ekonomide önemli bir finansman değişim aracı haline geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen gayrimenkulün klasik emlakçılıkla yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek mühendis ve ekonomistlerin de sektöre dahil olması gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul ve konut fonları kurumlar vergisinden muaf!

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesi kapsamında konut finansmanı fonları ile varlık finansmanı fonlarının kazançları ve gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları istisna sayılıyor. 

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu ne zaman Haberi

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu ne zaman

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu Türkiye’de ilk defa düzenlendi. 

CNN Türk'te yer alan habere göre, akademisyenleri, bürokratları ve sektör temsilcilerini buluşturan sempozyum ile gayrimenkulün faizsiz oto finansmanı için alternatifleri sunmak ve sektör paydaşlarına bu anlamda çözümler geliştirmek bu nedenle, gayrimenkul üreticilerini, ürünlerinin satışı için üçüncü tarafların kredi sunması bağımlılığından kurtarmak planlanıyor. Sempozyumun küresel çapta bir ilk olacak olan 1'inci Uluslararası Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı ve Yatırım Kongresi çalışmaları için bir zemin oluşturması hedefleniyor. 

SEKTÖRDEKİ EN ÖNEMLİ EKSİK İNSAN SERMAYESİ

Türkiye'de İslam ekonomisi ve faizsiz finansın gelişmesi için gayret ettiklerini belirten ve sempozyumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, şunları söyledi: "İslam ekonomisi ve finansla ilgili Arapça,İngiliz, Türkçe olmak üzere 3...