27 / 04 / 2024

Faruk Çelik tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı

Faruk Çelik tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımını önlemek için adımlar atacaklarını, bu yıl tarımsal gelişim endeksli arazi kullanım planlaması çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Aladdin Group İnşaat Emlak Danışmanlık Enerji Demir Çelik Tur.Ve Tarım Ür.San.Tic.Ltd.Şti. Kuruldu!

Aladdin Group İnşaat Emlak Danışmanlık Enerji Demir Çelik Tur.Ve Tarım Ür.San.Tic.Ltd.Şti. Ümraniye’de Nhiem Thai Tran  tarafından kuruldu.

Global Connect İnşaat Tarım Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Global Connect İnşaat Tarım Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi Büyükçekmece'de Caner Çelik tarafından kuruldu.

Yaykar Turizm İnşaat Tarım Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaykar Turizm İnşaat Tarım Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Şile'de Bülent Faruk Yaylı, Ferya Mert, Necmettin Mert ve Özlem Yaylı ortaklığında kuruldu.

Kuğu Grup Turizm İnşaat Medya Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Kuğu Grup Turizm İnşaat Medya Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Levent  Çelik tarafından kuruldu. 

Avni Çelik ile Ömer Faruk Çelik'ten hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hissedarları Avni Çelk ile Ömer Faruk Çelik hisse takası yaptı.

Yağmursu Tarım Hayvancılık İnşaat Turizm Ve Nakliyat Limited Şirketi,Yağmursu Tarım Hayvancılık İnşaat Turizm Ve Nakli

Yağmursu Tarım Hayvancılık İnşaat Turizm Ve Nakliyat Limited Şirketi Pınar Özçelik tarafından 250 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Faruk Tarım İthalat İhracat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Faruk Tarım İthalat İhracat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ömer Gökalp tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

141 ovaya tarımsal sit koruması!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 49 ildeki 141 ovanın, koruma alanı ilan edildiğini belirterek "Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen bu ovalarımız artık 'tarımsal sit' gibi korunacak.

Tarım arazilerinin azalması sorunu TBMM gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım arazilerinin ve ekim oranının azalmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sordu..

Faruk Çelik: Tarımsal sit alanına çivi dahi çakılamayacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerindeki daralmaya yönelik,“Şu an itibarıyla 184 ova tespit ettik. Bunların 140’ı şu anda Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Buraları tarımsal sit alanı olarak ilan ediyoruz ve buraya bir çivi dahi çakılamayacak” dedi.

İşlenmeyen tarım arazilerinden 40 milyar lira beklenti!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "2 milyon hektar alan nadasa bırakılanlardan, 2 milyon hektar alan da işlenmeyen tarım arazilerinden kazanılmasıyla oluşacak 4 milyon hektar alanın, tarımsal hasılaya 30-40 milyar liralık bir yansıması olacak" dedi.

Faruk Çelik'ten Doğu ve Güneydoğu yatırım paketi değerlendirmesi!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Evde teknolojik tarım yapılabilecek!

Arçelik A.Ş.’nin global markası Grundig; TV, ses sistemleri, akıllı mutfaktan sonra şimdi de evde teknolojik tarım yapılabilecek. Grundig HerbGarden markalı ürünü IFA 2016’da tanıttı.

Faruk Çelik tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı Haberi

Faruk Çelik tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımını engellemek için 106 ovaya inşaat yasağı getirmeye hazırlanıyor


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımını önlemek için adımlar atacaklarını, bu yıl tarımsal gelişim endeksli arazi kullanım planlaması çalışmalarına başlanacağını söyledi.


Tarım dışı kullanım taleplerinin alternatif alanlara yönlendirilmesinin sağlanacağını belirten Çelik, “Büyük tarımsal ovalar belirlenerek, koruma önlemleri getirilecek. Bu çalışmada son aşamadayız. 106 ovanın sınırları çizildi. Bu sınırlar Tarım Veri Konsolidasyonu Sistemi’nde incelemeye açılacak. İlgili kamu kurumlarının görüşünün alınmasının ardından Bakanlar Kurulu kararıyla büyük ovaları ilan edeceğiz. Böylece tarım alanlarına Bakanlar Kurulu güvencesi gelmiş olacak” dedi.


Tarım arazilerinin takipçisi olacaklarını da kaydeden Çelik, “Tapu Kadastro’dan tarım arazileriyle ilgili inşaat ruhsatının verilemeyeceği ile ilgili düzenlemeler de önümüzdeki dönemde gelecek”...