01 / 05 / 2024

faruk özcan kentsel dönüşüm yazıları

faruk özcan kentsel dönüşüm yazıları

Emsal artışı olmadan yapılacak kentsel dönüşüm karşılığında, çevrede yeni imara açılacak alanlarda ücretsiz arazi tahsisi yapılması, özlenen kentsel dönüşümü finanse edebilecek bir sentez çözüm olarak hayata geçirilmeyi beklemektedir.

Kentsel dönüşüm planlayan müteahhit firmanın işi halkla olmalı!

Kentsel dönüşüm planlayan bir müteahhit firmasının basınla değil, halkla işi olmalıdır. Basında çıkmanın değil, halkın gönlünde yer almanın hesaplarını yapan inşaat firması iki dünyada da kazanır.

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca insan artan ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Sosyolog Faruk Özcan ev hayali kuranlara, inşaat sektörü ve müteahhitlikte yeni bir dönemin kapılarını açabilmek için müteahhitlerin neleri değiştirebileceğini açıkladı.

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Manisa Şehzadeler kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2022 senesinde gerçekleştirilen ilk Belediye Meclisi toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklama yaptı.

Otopark ihtiyacını doğru tespit etmedikçe kent estetiği ve konforu olmaz!

Sosyolog Faruk Özcan, yeni otopark yönetmeliğini değerlendirdi. "Otopark ihtiyacını doğru tespit etmedikçe kent estetiği ve konforu olmaz" dedi.

2020 özeti: Ben tek siz hepiniz!

Sosyolog Faruk Özcan, "Krizi salgınla başlayan onca sektör yanında, üstelik sektöre 0,64 pansumanı da yapılmışken, bizim krizimiz daha eski diyemeyen inşaat sektörü, dövizdeki artış depreminin artçıları olarak sunulan malzeme fiyatlarındaki artışla baş etmeye çalışıyor" dedi.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Müteahhitler 0,64'ten sonra ne yapmalı?

Sosyolog Faruk Özcan konut kredisi faiz oranlarını değerlendirdi. Özcan, "Her güzel şey gibi elbet bitecek olan 0,64 konut kredi faizleri sonrasında müteahhitlerin 0,64’ü milat kabul ederek yeni normalin doğrularını benimseyerek yollarına devam etmeleri gerekmektedir" dedi.

Koronavirüs, (inşaat firmaları için) E-Dönüşüme geçmek için köprüden önceki son çıkış olmasın?

Sosyolog Faruk Özcan, müteahhitlik sektörünü değerlendirdi; Özcan, "Korona günlerinde inşaat ve müteahhitlik için öncelikle almamız gereken birinci ders: İnşaat sektörü için e-dönüşüm artık bir tercih değil, zorunluluktur. Buna da satış ve satınalma ile başlanabilir."  dedi...

Özcan Group Turizm ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özcan Group Turizm ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Fevzi Özcan ve Ömer Faruk Özcan tarafından kuruldu.

Meyve veren ağacı keserek yeni bir ağaç elde edebilen yoktur!

Sosyolog Faruk Özcan, müteahhitlik sektörünü değerlendirdi; Özcan, "Müteahhitlik sektörünü ve ekonomimizdeki yerini ön yargılar veya temennilerle değil de olabildiğince verilere dayanarak ele alarak, sektörün geçirdiği sürecin ekonomimize etkilerini ortaya koymamız gerektiğine inanıyorum" dedi...

faruk özcan kentsel dönüşüm yazıları Haberi

faruk özcan kentsel dönüşüm yazıları

Kent bir bütünken, merkez ya da çevreye takılıp kalanların bilerek veya bileyerek kentin geleceğini dinamitler noktaya geldikleri, belki de günümüz Bursası’nın kentsel dönüşüm tıkanıklığını anlatmakta artık kullanmamız gereken açıklamadır. 


Halbuki Bursa’yı ve tüm diğer kentlerimizi kendi özelinde bir bütün olarak düşünmeksizin kentsel dönüşümde ilerlenemeyeceği ne zaman anlaşılacak? Gelin önce kentsel dönüşümde yaşadığımız tıkanıklığı görelim, ardından da kenti bir bütün olarak düşünmenin, merkez - çevre çekişmelerinin tez-antitez haline geldiği Bursa ve ülkemiz kentsel dönüşümünde bir sentez yolunu nasıl açabileceğini birlikte görelim.

Bursa ve ülkemizde “merkez ve çevre çekişmeleri” derken neyi kastettiğimizi açıklayarak başlayacak olursak; herbirinin ayrı ayrı son derece mantıklı açıklamaları olsa da, “merkez”de kentsel dönüşüm yapmak ve “çevre”de yeni alanları imara açma tartışmaları, bir senteze vardırılmadıkça sonu gelmez tartışmalarla bir kentin...