08 / 05 / 2024

Fatih döneminden kalma toplar

Fatih döneminden kalma toplar

Fatih Sultan Mehmet zamanından kalma iki top Dolmabahçe Stadı'nın önünde hazırlanan beton ayakların üzerine yerleştirilmiş. Askeri vasıtalar seferler edilmiş ve stadın önünde onlarca meraklı, topların yerlerine konuluşunu izlemiş.

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

Carrefour'dan tuvalet kağıdına çılgın indirim! Bu fiyatı gören gözlerine inanamadı

Pandemi döneminden beri bir çok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Bu ürünlerden birisi de tuvalet kağıtları. Tuvalet kağıdında arka arkaya gelen zamların neticesinde müjdeli haber Carrefour'dan geldi. Tuvalet kağıdının satış fiyatını 44 TL'ye kadar düşürdü. İşte merak edilen tüm detaylar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Bakan Dönmez açıkladı! Müjde yolda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol keşiflerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Doğu Karadeniz'de petrol müjdesi gelebilir.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilerle sohbet etti ve doğalgazda faturasız dönemin ayrıntılılarını paylaştı. İşte detaylar...

Kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Bakan Dönmez resmen açıkladı!

Doğalgaz faturaları bu ay itibariyle ücretsiz olacak. Peki kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıkladı.

A101'den Ramazan Bayramı'na özel bomba kampanya! Bu fırsatı kaçıran dizini döver

Pandemi döneminden sonra en çok zam gelen ürünler arasında yer alan tuvalet kağıtlarına ard arda indirimler geliyor. Bir indirim de A101 marketlerinden geldi. Ecco marka Tuvalet Kağıdı 2 Katlı 32’li olanın satış fiyatı 99 TL'ye düştü.

Bakan Fatih Dönmez açıkladı: Doğalgaz ve elektrikte destek tutarı toplam 4 milyar lira!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez depremde evi ve işyeri yıkılan, orta ve ağır hasarlı vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturalarının silindiğini ve bu desteğin toplam tutarının 4 milyar TL olduğunu açıkladı.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Bakan Dönmez resmen açıkladı! Karadeniz gazının evlere geleceği tarih belli oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin açılış tarihini açıkladı. İşte Karadeniz gazının evlere geleceği tarih...

Bakan Dönmez duyurdu! Fatura tahsilatları ertelenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'yi yasa boğan Kharamanmaraş depreminin ardından bölgede elektrik ve doğal gaz faturalarının tahsilatının erteleneceğini bildirdi.

Bakan Dönmez’den yeni açıklama geldi! Doğal gazda yeni bir müjde daha!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayinin kullandığı doğal gaza yüzde 13 ila 16 indirim yapıldığını hatırlatarak, “Eğer fiyatlarda düşüş seyrederse mart ayı içerisinde de bir indirim olabilir." dedi.

Fatih döneminden kalma toplar Haberi

Fatih döneminden kalma toplar


  


   Fatih Sultan zamanından kalma iki top dün Dolmabahçe Stadı'nın önünde hazırlanan beton ayakların üzerine yerleştirilmiştir. Çok ağır olan bu topların kaldırılması için bir çok askeri vasıtalar seferber edilmiş ve stadın önünde toplanan meraklılar bu topların yeni ayaklar üzerine konuluşunu alaka ile takip etmişlerdir. 

   Yukarıdaki resim, bu topların askeri seyyar vinçlerle yeni ayakları üzerine konuluşunu tespit etmektedir.


Cumhuriyet Gazetesi 2 Aralık 1951



Abdullah Kutalmış...