04 / 05 / 2024

Faturalara kullanılan elektrik ve su bedeli kadar ilave mi yapılıyor

Faturalara kullanılan elektrik ve su bedeli kadar ilave mi yapılıyor

Elektrik ve suya yapılan zamlara vergi, dağıtım, kayıp-kaçak-atık bedeli gibi ilavelerin olması faturaları daha da şişirdi. 40 liralık bir elektrik faturası 77 liraya, 36 liralık su faturası ise 68 liraya çıktı.

Milyonlara kötü haber! Yarından itibaren faturalara yansıtılacak! 

Geçtiğimiz aylarda duyurulan ücretsiz doğalgaz kararıyla kullanılan doğalgazın 25 metreküplük bölümü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödendi. Ücretsiz doğalgaz desteği yarından itibaren resmen sona ererken, vatandaşlar da kullandıkları doğalgazın ücretinin tamamını ödemeye başlayacak.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Uzmanlar açıkladı! Elektriğe çok yüklü bir zam yolda! 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzun süredir elektrik faturalarına zam yapmamakta. Buna göre, konutlarda kullanılan elektrik için yüksek bir zam geleceğini belirten uzmanlar "Belirli bir zam birikmesi oluştu. Zam kaçınılmaz olacak" uyarısında bulundular.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

İBB açıkladı! İstanbul'da kullanılan elektrikli skuterların sayısı ilçe ilçe açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından 79 bin 456 elektrikli skuterın kullanıldığı ilçe bazındaki sayıları bildirildi. Buna göre, en fazla e-skuter Esenyurt'ta yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayi ve KOBİ’lerin kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Ev yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Mimari tasarımda özellikle vurgulanması gereken hayati bir nokta, malzeme seçim sürecidir. İnşaatın ilerleyişini şekillendiren temel adımlardan biri olan bu seçim, yapının dayanıklılığını ve ömrünü etkileyen kritik bir faktördür. Peki ev yaparken kullanılan malzemeler nelerdir?

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.

Çiftçilerin yüzü gülecek! Yepyeni bir dönem başlıyor! Kredi faizleri, tarımda kullanılan elektrik ve su…

CHP, İYİ Parti, DEVA, GP, SP ve DP'nin oluşturduğu Altılı Masa'nın, iktidara gelmeleri halinde tarım hakkında izleyeceği yol haritası belli oldu. İşte detaylar!

Faturalara kullanılan elektrik ve su bedeli kadar ilave mi yapılıyor Haberi

Faturalara kullanılan elektrik ve su bedeli kadar ilave mi yapılıyor

Belediyelerin çoğu suyu bedava veya düşük maliyetle temin ederken vatandaşa fahiş fiyattan satıyor. Elektrik ve Su Faturalarında yapılan zamlar, çılgınlık boyutuna ulaştı. Faturalara, tüketilen Elektrik-su bedeli kadar ilave yapılıyor. Eklemelerle faturalardaki tutar zirve yaparken belediyelerin bedava aldığı su bile vatandaşlara fahiş fiyattan satılıyor. Ocak 2016 faturasına 36 lira su bedeli tahakkuk eden bir abone, vezneye gittiğinde atık su bedeli, şebeke yapım onarım parası, KDV gibi eklemelerle 68 lira ödüyor. Benzer durum elektrik için de geçerli. 40 liralık fatura dağıtım bedeli, vergi-fon, TRT payı eklemeleriyle 77 liraya çıkıyor. Faturalardaki pahalılıktan şikâyetçi olan N.H. isimli vatandaş, “Kış çıktı, ucuz ısınamadık. Doğalgaz pahalı. Elektrik pahalı, su pahalı.” şeklinde yakınıyor


Bazı belediyelerin su aldığı DSİ kaynakları ise suyun pahalı satıldığı ve bunun incelenmesi gereken...