27 / 04 / 2024

fazla alınan emlak vergisinin iadesi

fazla alınan emlak vergisinin iadesi

Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, yanlış hesaplamadan kaynaklanan ve dolayısı ile fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!

1935 yılında bina vergilerinin artırılması gündeme gelmiş. Alınan vergilere göre binaların değerinin artırılmamasına karar verilmiş. 

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisini kimler ödemez?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı. Peki Emlak vergisini kimler ödemez?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri başladı.

TOKİ alt gelir projelerinden alınan konutlar kiraya verilebilir mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

Emlak vergilerine zam geliyor!

Konut ve arsalardan senede iki taksitle alınan emlak vergilerini artıracak yeni bir sisteme geçiliyor. Kalkınma planına göre birden fazla konutu olanların ödeyeceği tapu harçları da yükselecek.

Emlak Bankası ile emlakta yeni bir sayfa açılıyor!

Temmuz 2001'de tasfiye kapsamına alınan Emlak Bankası, BDDKT'nın izniyle Emlak Katılım Bankası olarak tekrar faaliyete başladı. Genel Müdür, Deniz Aksu, emlak sektörü ile finans sektörü arasında piyasa yapıcı bir rolü bulunan banka olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden açıldı!

Kısa süreliğine bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden faaliyete geçti. Trabzon Havalimanı tamamlanan pist bakımı ile bugün saat 06.00’da yeniden uçuşlara açıldı.

4 maddede satın alınan konutta müteahhidin sorumluluğu!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için "satın alınan konutta müteahhidin sorumluluğu" konusunu kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un o yazısı...

fazla alınan emlak vergisinin iadesi Haberi

fazla alınan emlak vergisinin iadesi

Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

1319 sayılı kanun gereğince, taşınmaz mallar için her sene belli oranlarda belediyeye vergi ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın tespit edilen değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor.


Peki, bu şekilde ödenen emlak vergisi yanlışlığın tespiti halinde mükellefine geri veriliyor mu? Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?


Belediyeler, bu iadeleri yapmak zorunda oluyor. Çünkü ilgili yasa ve tebliğlerde ve bu işin patronu olan Maliye’nin özelgesinde “Vergileri geçmişe yönelik düzelteceksin”, Vergi Usul Kanunu Md. 120/2’de de “tahsil edilen vergileri iade edeceksin” ibaresi yer alıyor.


Ayrıca muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödenen emlak vergileri de iade ediliyor. Bunun içinde şu yol...