05 / 05 / 2024

Fazla göç konut sorunu yaratıyor mu

Fazla göç konut sorunu yaratıyor mu

Fazla göçün, konut, okul ve sağlık gibi konularda sorunlar yarattığını söyleyen May, "Toplu göçün sonuçlarıyla baş edebiliriz ancak İngiltere'de yıllık göçün yüz binlere ulaşmasını istemiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl evini kiraya verenler dikkat! Kira geliri beyanında son dakika: 31 Mart'a kadar ödemeniz gerekiyor!

Türkiye'deki milyonlarca gayrimenkul sahibi 21 bin TL'den fazla olan konut kira gelirleri kapsamında kira gelir vergisi ödeyecek. İşte kira geliri vergisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Konut siteleri de usulsüzlüklerle gündemde: Maliyetler fazla gösteriliyor, çalışmayanlara maaş bağlanıyor!

Konut sitelerindeki usulsüzlükler tek tek ortaya çıktı. Peki en çok usulsüzlük hangi alanlarda oluyor? Konut sitelerinde yaşanan usulsüzlükler nasıl engellenebilir?

TOKİ'den 4 şehre binden fazla yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 4 ilde dört yeni proje inşa edecek. Merakla beklenen projelerde toplam 1.008 yeni konut yer alacak.

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

KFE açıkladı! Konut fiyatları patladı göç başladı...

Ülkemizde her geçen günden güne yükselen konut rakamları o kentlerde çok fazla yoğunlaştı. Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri kapsamında eylül ayında yüzde 4,3 oranında yükselen konut ramakları, yıllık oranda da yüzde 89,2 yükselişle 1088,1'e kadar geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin ilk günlerinden itibaren deprem bölgesinde görev alanlarda başladıklarını söyledi. Özhaseki, "Şu anda 200 binden fazla konut inşaatı bitmek üzere” dedi.

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çok fazla gündeme gelen kira zammı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülebilir. Fakat bu mahkeme yolunda, ev sahibi ile anlaşmayan kiracıya oldukça fazla bir fatura çıkabiliyor. İşte ayrıntılar...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Konut sitelerinde otopark alanı krizi: İki ve daha fazla aracı olanlardan park ücreti isteniyor! 

Konut sitelerinde, iki ve daha fazla aracı olan site sakinlerinden park ücreti talep edildiği gündeme geldi. Peki bu durum usulsüz mü? İşte ayrıntılar...

Markete gidin sepeti elinize alın ve hemen o ürüne koşun. Et, şeker, un, süt değil ama çok değerli. Son yılların en ucuz

Enflasyon en fazla gıda ürünlerini vurdu. Bu nedenle vatandaşlar daha ucuz gıda ürünleri neredeyse orayı tercih ediyor. Gıdada son yıllarda fiyatı çok artan bir üründe marketlerden biri ciddi oranda indirim yaptı.

GİB yabancılara ikamet izni kapalı olan ilçeleri açıkladı! Hangi ilçeler yabancılara kapandı 10 soruda tüm detaylarıyla

Bir milyondan fazla göçmenin ikamet ettiği İstanbul'da "39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı" iddiası gündeme bomba gibi düştü. Konuya ilişkin Göç İdaresi Başkanlığı (GİB)'ndan açıklama geldi. İşte detaylar...

Fazla göç konut sorunu yaratıyor mu Haberi

Fazla göç konut sorunu yaratıyor mu

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, daha önce ülkeye iltica talebinde bulunmuş ve bu talepleri kabul edilmiş kişilerin, ülkelerindeki güvenlik durumu gözden geçirilerek geri gönderilebileceklerini söyledi. 


May, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Manchester şehrindeki yıllık kongresinde yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaşla bağlantılı olarak Avrupa'nın bu yaz karşı karşıya kaldığı sığınmacı krizine değindi.


Fransa'dan binlerce kişinin bu yaz İngiltere'ye ulaşmaya çalıştığını kaydeden May, "Bu kişilerin daha iyi bir yaşam istekleri anlaşılır bir şey. Yoksul ülkelerde bulunan ve İngiltere'de yaşamak isteyen milyonlarca insan var ancak bir ülkenin göç konusunda bir limiti olmalıdır. Bir yandan çaresiz insanlara yardım etmemiz gerekirken, diğer yandan ülkemize gelenleri kontrol edebileceğimiz bir göç sistemimiz olması lazım. Çünkü göç çok yüksek olduğunda ve hızla arttığında uyumlu bir toplum oluşturmak imkansızlaşır" diye konuştu. 


Fazla göçün,...