27 / 05 / 2024

fed faizlerinin ekonomik sorunları

fed faizlerinin ekonomik sorunları

Uluslararası finans ve yatırım uzmanı Jim Rogers, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmasıyla ülkede önceden var olan, ancak bir şekilde çözülmüş, ekonomik problemlerin yeniden ortaya çıkacağını belirtti.

Altın fiyatlarında Powell etkisi: FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçti

Federal Reserve (Fed), politika faizini yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutarak beklenen kararı aldı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında gelecekte faiz oranlarına yönelik herhangi bir ipucu vermemesi ve ekonomik büyümede yavaşlama beklentisi ifade etmesi, altın fiyatlarında negatif bi

Bitcoin'den gerileme! Faiz artışları kripto piyasasını sarstı! 

Fed faizlerinin artışı olmamasına rağmen kripto varlıklar gerilemeye başladı. Bunun nedeni ise Fed faizlerinin yıl içinden aniden artış yapma ihtimali. Bu durumda kripto varlıklarda gerileme görüldü. 

Fed çarşamba günü piyasaları ters köşeye mi yatıracak?

Makro ekonomik verilerin beklenenden iyi gelmesi üzerine piyasalar hesaplarını Fed'in tutumunu yumuşatması ve faiz artırımlarında küçük adımlar atması ya da yavaşlaması üzerine yaptı. Peki Fed'in piyasaları ters köşe yapma ihtimali var mı?

Fed, Bej Kitap’ta ekonomik görünümdeki karamsarlığa vurgu yaptı!

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan Bej Kitap raporunda, faiz oranları ve enflasyonun ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği, birçok katılımcının ekonomik görünüme ilişkin belirsizliğin ve karamsarlığın arttığı ifade edildi.

FED'den kritik enflasyon açıklaması!

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik görünümün Mayıs ayından bu yana kötüleştiğini ve görünüme ilişkin belirsizliğin yüksek kaldığını ve ülkedeki enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek kaldığını bildirdi.

Fed'den flaş duyuru!

ABD Merkez Bankası (Fed), ABD'li şirketlerin zayıflayan talebe ilişkin artan endişelerle ekonomik görünüm konusunda daha karamsar hale geldiğini bildirdi.

Fed'den bir son dakika açıklaması daha! Yavaşlama ya da durma olmayacak

Piyasalarda "Fed yavaşlayacak ve dolar güç kaybedecek beklentisini" çürüten bir açıklama daha geldi. Fed Üyesi Waller agresif olmaya devam edeceklerini çünkü enflasyon ya da ekonomik görünümde hedeflenen noktadan çok uzak olduklarını ifade etti.

Yatırımcılardan FED’e faiz uyarısı! Ekonomi çökebilir!

Uzmanlar, Fed’in faiz artırma politikasını eleştirdi ve faiz artırımlarının devam etmesi halinde gelecekte dünyayı ekonomik olarak durgunluk beklediğini savundu.

FED Analistinden korkutan Türkiye yorumu

Fed Analisti Altınoğlu, Avrupa'da 2023 yılı içinde başlayacak olan resesyonun (ekonomik durgunluğun) Türkiye için fırsat olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

Fed Para Politikası Raporu'nu yayımladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), kovid-19 salgınının aşılama çalışmalarına rağmen ekonomik faaliyet ve iş gücü piyasası üzerinde ağır bir yük oluşturmaya devam ettiğini aktardı.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Fed tutanakları yayımlandı: Salgının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizlik arttı!

Fed son toplantısına ait tutanaklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizliğin son derece arttığını, devam eden halk sağlığı krizinin yakın vade de ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ortaya koydu.

Fed Başkan Yardımcısı Quarles: Toparlanmanın önündeki yol belirsiz!

Fed Başkan Yardımcısı Quarles, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan krizin henüz bitmediğini belirterek, "Bazı göstergeler ekonomik faaliyette bir toparlanma olduğunu gösterse de toparlanmanın önündeki yol oldukça belirsiz." ifadesini kullandı.

fed faizlerinin ekonomik sorunları Haberi

fed faizlerinin ekonomik sorunları
Uluslararası finans ve yatırım uzmanı Jim Rogers, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmasıyla ülkede önceden var olan, ancak bir şekilde çözülmüş, ekonomik problemlerin yeniden ortaya çıkacağını belirterek, "Hatta ortaya çıkacak ekonomik problemler eskisinden daha kötü olacak" dedi. AA muhabirinin Fed'in faiz artırım sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Rogers, ABD'de son dönemde gerçekleştirilmesi planlanan regülasyonlarla durumun daha kötüye gideceğini vurgulayarak, faiz oranlarının yükseltilmesinin birçok Amerikan şirketinin rekabet avantajlarını kaybetmesine neden olacağına dikkati çekti. Rogers, Fed'in faizleri artırmasıyla ülkede önceden var olan, ancak bir şekilde çözülmüş, ekonomik problemlerin yeniden ortaya çıkacağına işaret ederek, "Hatta ortaya çıkacak ekonomik problemler eskisinden daha kötü olacak" diye konuştu. Faiz artırımıyla beraber dünya ekonomisi ve finansal sistem dahil olmak üzere birçok sorunun baş göstereceği öngörüsünde...