03 / 05 / 2024

fed in varlık alımları

fed in varlık alımları

İşte FED açıklaması... Dünya piyasalarının merakla beklediği Amerikan Merkez Bankası FED’ in toplantı tutanakları açıklandı. FED, aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını düşürmedi...

Fed'in net kârı geçtiğimiz sene geriledi!

Fed'in net geliri, yüksek faiz maliyetleri nedeniyle geçen yıl 49.1 milyar dolar düşerek 58.8 milyar dolara geriledi.

Kripto varlık piyasası da deprem yardımları için uğraşta!

Kripto varlık piyasası da deprem sonrası yardımlar için seferber oldu. AFAD, Kızılay, Ahbap ve İHH gibi STK'lar, kripto varlıkları aracılığıyla destekçilerinden bağış toplamak için cüzdan adreslerini paylaştı.

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Küresel piyasalarda Fed şoku! Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü faiz kararını açıklayacağı haftaya temkinli şekilde başlarken, nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Peki Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, FED'in faiz kararı sonrası olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…

Binance ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşme yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para işlem platformu Binance, ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşmelere başladı. 

Kripto paralarda kaçış başladı mı?

FED’in varlık alımlarını azaltma kararıyla beraber azalan risk iştahının kripto paralarda çıkışa neden olduğuna dikkat çeken ekonomist Devrim Akyıl, “Ufak adımlarla kaçışın başladığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

JPMorgan'dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

Hedge fonlarının, Fed’in varlık alımlarını azaltmasının piyasadaki oynaklığın armasına neden olması ve tahvil fiyatlarını baskılaması sonucunda fırsat sunacağını tahmin eden JPMorgan stratejistleri, gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesinde bulundu.

Bereket Varlık Kiralama'dan 45 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 45 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 175 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 175 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 200 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 100 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

TF Varlık Kiralama 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 750 milyon Türk Lirası tutarındaki 75 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu.

fed in varlık alımları Haberi

fed in varlık alımları


Ve FED kararı belli oldu.


Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük toplantısının ardından, karara yönelik açıklama yapıldı. 


BEKLENTİLERİN AKSİNE...


Açıklamada, beklenenin aksine Fed, varlık alımlarının hızında düşüşe gitmedi. Ekonominin hala desteğe ihtiyacı olduğu belirtilen açıklamada, Fed’in varlık alımlarında indirime gitmeden önce ekonomik toparlanmanın sürdürülebilir olduğuna yönelik daha fazla kanıt görmek istediği kaydedildi.


85 MİLYAR DOLARLIK ALIMA DEVAM


Buna göre Fed, şimdilik aylık 85 milyar dolarlık varlık alımları programına devam edecek. 


Açıklamada, ekonominin ılımlı büyüme gösterdiği, istihdam piyasasında da gelişme yaşandığı ifade edildi. İşsizlik oranlarının ise yüksek kalmaya devam ettiği, enflasyonun da komitenin uzun vadeli hedefinin altında seyrettiği bildirilen açıklamada, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin ise sabit kaldığı kaydedildi.


Açıklamada, artan tutsat oranları ile mali politikaların büyümeyi dizginlediğine işaret edildi. ABD Merkez Bankası, işsizlik oranının en azından...