29 / 04 / 2024

fed konut faizleri

fed konut faizleri

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, uzun süre düşük seyreden faizlerin bazı ülkelerde “yüksek ve artmayı sürdüren” konut fiyatlarına katkı sağlamış olabileceğini açıkladı.

Konut kredisi faizleri uçuşa geçti! Şimdi krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar ne diyor?

Banka banka konut kredisi faizleri sık sık güncelleniyor. Peki bu faizlerle konut kredisi çekilir mi? İşte ayrıntılar... 

Konut kredisi faizleri yüzde 50'ye doğru gidiyor! Kredilerin ödenebilmesi hayal oldu!

Konut fiyatlarının yanı sıra, konut kredisi faizleri de resmen uçuşa geçti. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte o açıklama...

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut kredisi faizleri 23 yılın zirvesini, başvurular 28 yılın dibini gördü!

ABD'de konut kredisi faizleri 23 yılın zirvesini görürken, başvurular ise 28 yılın dibini gördü.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Konut kredisi faizleri neye göre belirlenir?

Konut kredisi, ev sahibi olmak isteyen kişiler için sunulan bir kredi türü olarak bankalar tarafındnan sunulur. Bu kredi, bankaların belirlediği oranlarda farklı faiz planlarında seçenekler halinde sunulur. Konut kredisi faizleri belirli faktörler dahilinde değişken olabilir.

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Gram altında beklenen seviye sonunda göründü! Bu rakamı gören yatırımcılar bayram edecek! 

Altın fiyatlarında gözler Fed faiz  kararına çevrildi. Piyasaların beklentisi Fed'in faizleri düşürebileceği yönünde. Gram altın tarafında ise beklenen o seviye bugün göründü.  Bu rakamı gören yatırımcılar bayram edecek! 

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

Konut kredisi faizleri fırladı! 100 metrekarelik evin fiyatı 3.3 milyon TL oldu! Faiz ve taksitler nasıl hesaplanıyor? 

İki ay önce yüzde 1,29-2,99 aralığında olan konut kredi faizleri seçim döneminde 3,5'e kadar yükseldi. Yükselen fiyatları ile yükselen faiz oranları, konut kredilerinin aylık ödemesini de 72 bin TL'ye çıkardı. İşte ayrıntılar...

Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir fiyatları kaç lira oldu? 16 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri artıracağına yönelik gelen açıklamalar doları yükseltti. Doların yükselmesiyle dün hurda fiyatlarına zam geldi. Peki hurda fiyatları bugün ne kadar? Bakır ve demir fiyatları kaç lira oldu? 16 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına zam geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları arttı! 15 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Bakır ve demir fiyatları Çin'den gelen talep umutları arasında desteğini korurken  ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri artıracağı endişelerinin doları güçlendirmesi bakır ve demir fiyatlarını destekledi. Demir ve bakır hurda fiyatlarına zam geldi. 15 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

fed konut faizleri Haberi

fed konut faizleri

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, uzun süre düşük seyreden faizlerin bazı ülkelerde “yüksek ve artmayı sürdüren” konut fiyatlarına katkı sağlamış olabileceğini belirtti. Fischer, 2007-2009 konut krizinin derlserinin unutulmaması konusunda uyarıda bulundu.


Fischer Salı günü Amsterdam'da basına kapalı gerçekleştirilen konuşmasında “Yapılacak daha fazla şey var” dedi ve gelişmelerin korunması ve üzerine eklenmesi gerektiğini ifade etti.


Fischer, “Dünya Büyük Resesyon ve Küresel Finans Krizi şiddetinde bir çift krizi daha kaldıramaz.” dedi.


“Konut fiyatları bazı ülkelerde yüksek ve artmayı sürdürüyor; belki de düşük faizlerin uzun süre devam etmesinin bir sonucu” şeklinde görüş bildiren Fischer, belirli bir piyasayı işaret...