05 / 05 / 2024

Fed toplantı sonrası kararları

Fed toplantı sonrası kararları

Fed kritik toplantının ardından açıklama yaptı.ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımının da olasılıklar arasında değerlendirdiği para politikası toplantısı sona erdi.

Bitcoin Fed kararı sonrasında 35 bin doların üstüne çıktı!

En yaygın kripto para birimi olan Bitcoin, Fed’in faizi sabit bırakmasından sonra 35 bin doların üstünü gördü. Karar sonrası 35 bin 990 dolar seviyesini gören kripto para birimi 35 bin 134 dolar seviyesinde seyrediyor.

Altın fiyatlarında Powell etkisi: FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçti

Federal Reserve (Fed), politika faizini yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutarak beklenen kararı aldı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında gelecekte faiz oranlarına yönelik herhangi bir ipucu vermemesi ve ekonomik büyümede yavaşlama beklentisi ifade etmesi, altın fiyatlarında negatif bi

Yastık altında altını olanlar dikkat! Harekete geçiliyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yeni adımlar atılacağı ifade edildi.

Küresel piyasalarda şahin Fed'in yankıları devam ediyor! Piyasalarda neler oluyor hemen bakın!

Fed toplantısının ardından para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş sayesinde çok hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıkardı.

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen önemli Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Bu kritik Kabine Toplantısı sonrasında, ulusa hitap eden Başkan Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri de ekonomi oldu.

Altını olanlar aman dikkat! FED kararı sonrası altın fiyatları ne kadar oldu? 27 Temmuz 2023 son dakika altın fiyatları

Altını olanlar aman dikkat! FED kararı sonrası altın fiyatları ne kadar oldu? 27 Temmuz 2023 son dakika altın fiyatları...

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

Asgari ücrette 500 dolar önergesi iptal mi oldu? 

Herkesin merakla beklediği asgari ücrete ara zam görüşmelerinde ikinci toplantı yapıldı. Toplantı sonrası Türk-İş tarafından yapılan açıklamada "Neticede asgari ücret bir geçim ücreti değildir. İşleri rahatlatmasını istiyoruz. Burada 500 dolardan bahsetmiyoruz, TL üstünden bahsediyoruz.'' açıklaması

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün de gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret ve memur zammı müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası ekonomiye ilişkin milyonlarca insanı ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, asgari ücret konusunda komisyonun çalışmalara başladığının altını çizerken, memur maaşı konusunda ise “Süreci yakında başlatıyoruz” dedi.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi!

Küresel piyasalar, ABD'de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasından sonra pozitif bir seyir izlerken, Fed'in açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağına yerleşti.

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Merakla beklenen asgari ücretteki yeni zam detayları Türk İş tarafından açıklandı. 13 Haziran 14.00 itibariyle başlayan toplantı gün içinde sona erdi ve bazı kararlar alındı.  Günlerdir beklenen yeni asgari ücret zammı ile heyetin başında yer alan Veli Solak açıklamalar yaptı.

Fed toplantı sonrası kararları Haberi

Fed toplantı sonrası kararları

Açıklamadan satır başları şöyle: 


Fed faizleri yüzde 0-0,25 düzeyinde sabit tuttu. 17 komite üyesinin 15'i ilk faiz artışının 2015 yılı içinde geleceğini düşünüyor.


İstihdam toparlanıyor, işsizlik oranı durağan. Konut sektöründe gelişme gözleniyor. Ekonomik aktivite ılımlı şekilde gelişiyor. 2015


BÜYÜME TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ 


2015 büyüme beklentisi yüzde 1,8-2 (Önceki: Yüzde 2,3-2,7). 2016 büyüme beklentisi yüzde2,4-2,7 (Önceki: Yüzde 2,3-2,7). 2015 işsizlik beklentisi yüzde 5,2-5,3 (Önceki: Yüzde...