05 / 05 / 2024

fed tutanakları 2020

fed tutanakları 2020

Fed son toplantısına ait tutanaklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizliğin son derece arttığını, devam eden halk sağlığı krizinin yakın vade de ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ortaya koydu.

Küresel piyasalar fed’in güvercin mesajlarıyla primlendi!

Fed tutanaklarına göre yetkililer son faiz toplantısında para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiğini vurgularken, risklerin ise daha dengeli hale geldiğini belirttiler. Tutanaklarla birlikte Fed yetkililerinden de olumlu açıklamalar geldi.

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Altında ‘umutlu bekleyiş! ABD’de borç krizi altına yarayacak! Uzmanlar, altının zirve yapacağı o tarihi açıkladı!

ABD Merkez Bankası Fed tutanakları altın fiyatlarını bir süredir baskılamaya devam etse de gelecek dönemde yeniden ibrenin tersine döneceği belirtiliyor. ABD’li ekonomistler ve önde gelen yatırım bankaları verdikleri yatırım mesajlarında hep altına yatırıma işaret ediyor.

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarından geleceğe ilişkin çıkan faiz artışlarının devam edeceği mesajı ons altın fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Fed tutanaklarının etkisiyle bin 811 dolara kadar gerileyen altın böylece bu yılki bütün kazançlarını geri almış oldu.

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.

Dolar ''mat'' oluyor! Altını roket gibi uçuracak rakam şimdi açıklandı! Görenler düğün bayram edecek!

Gram altın yeni yıla rekor seviyelerle girerken çarşamba gününden itibaren düşmeye abşladı.  Fed tutanaklarındaki şahin seyir doların değer kazanmasını sağlarken, altın fiyatları her ne kadar geriletse de dolar ''mat'' olacak...

Küresel piyasalara, ‘Fed’ morali!

Dün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanaklarını açıklamasının ardından küresel piyasalarda pozitif seyir hakim oldu.

Piyasaların beklediği haber geldi! Fed beklenen adımı atacak mı?

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed), son toplantısına ait tutanakları açıkladı. Toplantı tutanakları Fed'in politikasında yakın zamanda değişiklik öngörmediğini ortaya koydu.

Fed piyasaların beklediği açıklamayı 4 Ocak'ta yapacak

Fed politika faizini 50 baz puan artırdığı Aralık ayı toplantısına ait toplantı tutanakları açıklamasını öne çekti. Tutanaklardan bir sonraki aya ve yılın geneline ilişkin alınacak kararlar hakkında ipucu çıkması bekleniyor.

Altını olanlara son dakika müjdesi! Az önce resmen açıklandı, görenin nutku tutuldu! Hemen bir göz atın!

Altın Fed tutanaklarında faiz artış hızının yavaşlatılmasına destek açıklamalarının gelmesiyle beraber haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor. İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Bitcoin'de fırtına duruldu mu? İşte FED tutanakları sonrasında Bitcoin'de son dakika!

FED son toplantı tutanaklarını yayınladı. Bu, merkez bankasının enflasyon ve oran artışları hakkındaki düşünceleri ve Bitcoin (BTC) fiyatının tepkisi hakkında daha fazla ipucu sağlayabilir.

Fed tutanaklarından piyasaların beklediği iyi haber çıktı

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 1 - 2 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ait toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklar yavaşlama beklentisini destekliyor.

Doları fırlatan sinyal şimdi geldi! Tutanaklar resmen ortaya çıkardı! Dolar böyle olacak

ABD Merkez Bankası'nın (FED) 20-21 Eylül tarihlerinde düzenlenen toplantısına yönelik tutanaklar yüksek faiz oranlarının bir süre daha devam edeceğine işret edildi. Faiz artışlarının devam etmesi durumunda dolar böyle olacak.

fed tutanakları 2020 Haberi

fed tutanakları 2020

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC), 28-29 Temmuz'da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu son toplantının tutanaklarında, komitenin uzun vadeli hedeflere ilişkin açıklaması ve para politikası stratejisine yönelik olası değişikliklerin görüşüldüğü belirtildi. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; tutanaklarda, "Katılımcılar, genellikle daha düşük faiz oranları ve ABD ile yurt dışında devam eden dezenflasyonist baskılar da dahil olmak üzere son on yılda ekonomide meydana gelen temel değişikliklerin ışığında ve para politikası çerçevesinin incelenmesi sırasında öğrenilenler göz önüne alındığında, açıklamayı düzeltmenin para politikasının şeffaflığı ve hesap verebilirliğini artırmaya yardımcı olabileceği konusunda mutabık kaldılar." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Salgının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizlik arttı 

Kovid-19 salgını ve buna karşı alınan önlemlerin ABD ve yabancı ülkelerdeki ekonomik faaliyet üzerinde etkili...