26 / 05 / 2024

fiber altyapı nedir

fiber altyapı nedir

4.5G ihalesi gündemi kapsamında Türkiye'deki fiber altyapısının bu yeni teknolojiye hazır olup olmadığı tartışmalarına Telkoder'den cevap geldi.

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Güçlü bir fiber alt yapı olmadan 5G’ye geçmek mümkün değil!

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 5G teknolojisinin fiber internet altyapısı ile hayata geçeceğine dikkat çekerek, fiber internet altyapısının yaygınlaşması ve güçlendirilmesi konusunda uyardı.

Teknik altyapı nedir? Teknik altyapının önemi nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir terim olan teknik altyapı birçok işlemi kapsayan sürecin bütünselliğini ifade ediyor. Teknik altyapı, sadece inşaat sektörü ile ilişkili olmayıp çeşitli sektörlerin gereksinimlerini karşılar. Peki teknik altyapı nedir ve neden önemlidir?

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nevruz Tatlı tarafından kuruldu.

Fiber internet fiyatları belirlendi? 22 Ocak 2023 internet fiyatları listesi

İnternet kullanıcılarının her zaman hız ile ilgili sorunları vardır. Teknoloji ileri seviyelere geldi ve Fiber internet bu soruna çare oldu. Her firma fiber hızı farklı ücretlerle satıyor. Peki 2023 Fiber internet fiyatları nedir?

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İşte 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihini açıkladı. Karaismailoğlu, mobil abone sayısı, kullanılan internet miktarı ve fiber altyapı hakkında da bilgi verdi.

Dijital şehirlerde son viraj!

Ulaşımdan ev ve ofislere, sağlıktan eğitime geleceğin akıllı şehirleri, standartlar ve fiber altyapıyla ortaya çıkıyor. Dijital şehirlerde son viraja geliniyor. 

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ankara Kızılay'da fiber alt yapı çalışmaları sorun yaratıyor!

‘Fiber internet’ altyapı çalışması sebebiyle köstebek yuvasına dönen kaldırımların sayısı artıyor. Milli Kütüphane’nin etrafındaki caddeler de çalışma nedeniyle yürünemez hale geldi.

Türkiye'de 4.5G projesi için altyapı yetersiz mi?

4.5G ihalesi gündemi kapsamında Türkiye'deki fiber altyapısının bu yeni teknolojiye hazır olup olmadığı tartışmalarına Telkoder'den cevap geldi.

Turkcell Superonline'dan Adana'ya 90 milyon liralık yatırım!

Adana'da fiber altyapıya ve bu altyapının getirdiği hizmetlere sahip olabilmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan, Adana'ya 90 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi

Turkcell Superonline Adana’da 800 kilometrelik fiber altyapı inşa etti!

Turkcell Superonline, evlere kadar fiber internet hizmeti sunduğu ilk illerden biri olan Adana’da 128 bin hane ve işyerinin kapısına kadar ulaşan 800 kilometrelik fiber altyapı inşa etti.

Eylem planı nedir?

Planların hayata geçirilmesine yönelik olarak dönüşüm, uygulama, altyapı gibi birbiriyle bağlantılı iş ve eylemlerin kapasitelerinin belirlendiği eylem planı nedir? Eylem planı nasıl hazırlanır? İşte eylem planları..

fiber altyapı nedir Haberi

fiber altyapı nedir

Telkoder Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, 4.5G'deki bant genişliklerini sağlıklı bir şekilde sağlamak için mevcut fiber altyapısının yeterli olmadığını ve 5-6 kat artırılması gerektiğini kaydetti.


Elektronik haberleşme alanında Türkiye gündeminin en önemli maddesi olan 4.5G ihalesine yönelik Telkoder'den bir açıklama yapıldı. Türkiye'deki mevcut fiber altyapısının bu yeni teknolojiye ne ölçüde hazır olduğu konusunda açıklama yapan Telkoder Başkanı Yusuf Ata Arıak, 4.5G teknolojisini tam anlamıyla kullanabilmek için mevcut fiber altyapısının 5-6 kat artırılması gerektiğini, mevcut açığın kısa sürede kapatılmasının çok zor olduğunu dile getirdi.


4.5G teknolojisi için fiber altyapının olmazsa olmaz olduğunu belirten Yusuf Ata Arıak, 4.5G ile ortaya çıkacak olan büyük kapasitenin taşınabilmesi için her baz istasyonunun fiber ile merkez santrallere bağlanması gerektiğini, yeni ihale ile halihazırda 65 bin civarında...