30 / 04 / 2024

Fikirtepe stratejik planlama ilkeleri neler

Fikirtepe stratejik planlama ilkeleri neler

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin stratejik planlama ilkeleri nelerdir? Yeni Fikirtepe, hangi stratejik planlama ilkeleri ile tasarlandı? Fikirtepe kentsel dönüşümde son durumu belirleyen stratejik ilkeler neler? İşte cevaplar...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un kangrene dönen kentsel dönüşüm noktası Kadıköy Fikirtepe için Şubat'ta yeniden başlattığı planlama sürecinde bir adım daha attı.

Fikirtepe ‘Stratejik Eylem Planı’nda yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm genelgesi, yayınlandığı 19 Şubat 2019'dan önceki projelerini kapsamıyor. 2005'te pilot bölge seçilen Fikirtepe'nin adı, Kentsel Dönüşüm ‘Stratejik Eylem Planı’nda yer almıyor.

Potansiyel konut alıcısı markalı konutu tercih ediyor!

GYODER araştırma ve stratejik planlama şirketi Akademetre işbirliğiyle birlilkte İstanbul’da 5 bini aşkın potansiyel konut alıcısıyla yüzyüze yaptığı görüşmelerle potansiyel konut alıcısı büyüteç altına alındı. 

Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu 28 Şubat’ta açıklanacak!

GYODER, Akademetre araştırma ve stratejik planlama şirketi iş birliği ile sektöre kapsamlı bir rapor kazandırıyor.

Emre Çamlıbel, Soyak Holding'ten ayrıldı!

Soyak Holding CEO’luk görevini başarıyla yürüten Emre Çamlıbel 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Soyak grubundaki tüm görevlerinden ayrıldı. Yerine vekaleten Holding’in Stratejik Planlama ve İş Geliştirme direktörü Mete Güvendi atandı.

Ramazan Çalık, Serik'in 50 yıllık kentsel planlamasını yaptı!

Yaşanan bu gelişmeler belediyeleri de etkisi altına almış ve belediyelerde “stratejik yönetim” ve “stratejik planlama” gibi yeni yönetim tarzları benimsenmeye başlanmıştır.

Aydın'da AİSYEM'in temeli atıldı!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın İli Stratejik Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi yeni binasının temelini attı.

Filiz Kemahlı kimdir?

Ankara’daki Gayrimenkul projelerine Pazarlama ve Satış Danışmanlığı sunan Cef Danışmanlık kurucu ortağı Filiz Kemahlı, analitik yaklaşımlar ile proje değerlendirme, stratejik planlama ve analiz konularında uzmandır.

Aliağa Belediyesi 2014-2019 stratejik planı yayınladı!

92 sayfa ve 5 ana konu başlığında toparlanan planda stratejik planlama süreci, mevzuatlar, misyon vizyon ilkeler, stratejik amaç ve hedefler ile izleme ve değerlendirme bölümü bulunuyor...

Yerel yönetim konferansı Alanya’da yapıldı!

Avrupa Birliği hibe ödemeli projeler üzerinde çalışmaların hazırlandığı Belediyeler Arası Gelişim ve Stratejik Planlama Konferansı Alaiye Resort Otel’de Romanya ve Türk temsilciler tarafından yapıldı.

Ege Birlik yeni projesi Garden Villas için Proje Beyaz ile anlaştı!

Ağırlıklı olarak özel yazlık konut projeleri geliştiren Ege Birlik İnşaat, Garden Villas projesinin yurt içi ve yurt dışı satış ve stratejik planlama süreçlerini yürütecek olan Projebeyaz Danışmanlık ile işbirliği yapıyor.

Türkiye genelinde 3 yılda 123 alışveriş merkezi açılması bekleniyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık ile araştırma şirketi Akademetre Araştırma & Stratejik Planlama işbirliğiyle hazırlanan rapora göre Türkiye genelinde 3 yılda 123 alışveriş merkezi açılması bekleniyor...

EVA Gayrimenkul - Akademetre: 3 yılda 123 AVM açılacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık ile araştırma şirketi Akademetre Araştırma&Stratejik Planlama işbirliğiyle hazırlanan AVM raporuna göre, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında 64, 42 ve 17 olmak üzere toplam 123 alışveriş merkezinin açılması bekleniyor...

Fikirtepe stratejik planlama ilkeleri neler Haberi

Fikirtepe stratejik planlama ilkeleri neler

Fikirtepe stratejik planlama ilkeleri! 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Fikirtepe Kentsel Tasarım Çerçevesi’ne göre Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Stratejik Planlama ilkeleri şöyle;


1- Yaşayan Merkez: Ticari alanlar, metro istasyonları ve D-100 karayolu boyunca konumlanacak şekilde dağılmıştır. Burada amaç, görünürlüğün ve erişilebilirliğin artırılmasıdır. Bu ticari odaklar, çok katmanlı ticaret aktivitelerinin gelişim alanları olarak tanımlanmıştır.


Metro erişilebilirliği, Fikirtepe proje alanı için başat değerlerden biridir. İstasyonlara erişim, istasyonlara

giden iki ana bulvar üzerinden sağlanacaktır. Master Plan kapsamında dairesel tramvay hattı ile gelişim

alanı ve metro istasyonları bağlanacaktır. Buna ek olarak, iki adet füniküler sistem ile yüksek noktalardan

istasyonlara erişim sağlanacaktır.


Kuzey-güney doğrultusunda tasarlanacak yeşil bulvar ve doğu-batı aksındaki yeni omurganın eklemlenmesiyle birlikte Fikirtepe’nin kilit taşı olacak olan merkezi yeşil ve açık alan kurgusu oluşturulmuş olacaktır. Bu alana yeşil omurga...