05 / 05 / 2024

Filistinlilere yapılan kira ödemeleri durdu mu

Filistinlilere yapılan kira ödemeleri durdu mu

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Mathias Shamali, "İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında evleri yıkılan Filistinlilere yapılan kira ödemelerini durdurduk." dedi.

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki depremzedelere yapılan kira yardımı geri istenecek iddiası!

Hükümet, 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde gerçekleşen İzmir depreminde yıkılan evlerin yerine para karşılığı ev yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1150 Türk Liralık kira yardımını geri istedi.

İzmir'deki depremzedelere yapılan kira yardımı geri istendi iddiası!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı yapılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, 90 depremzededen Şubat ayı için yatırılan bin 150 Türk Lirası tutarındaki kira yardımını geri istediği iddia edildi.

Kira desteği almak isteyenler dikkat! 24 ay geri ödemesiz kredi desteği yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan kira yardımı için vatandaşlar son gelişmeleri merakla takip ediyor. Hak sahiplerinin akılında Kira yardımı başvurusu nereden yapılır? Kira yardımı başvuru şartları nelerdir? soruları belirmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Adana'da 64 milyon TL kira yardımı yapıldı! 

Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan kira yardımları açıklamalarda bulundu. 

Şehir hastaneleri için yapılan kira ödemeleri artık açıklanmayacak mı?

Müteahhitlerin işlettiği şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli adı altında dolar üzerinden yapılan ödemeler artık halka duyurulmayacak.

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da 8 yıldır ızgara salonu işleten Azmi D,'nin kira ücretine pandemi döneminde yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zam karşısında şoke olan Azmi D, duruma isyan etti. 

Ankara en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden oldu!

Endeksa ve HurriyetEmlak işbirliğiyle 2020 yılı 1. çeyreğine ilişkin kira endeksini hazırladı. 2020 yılının 1. çeyreğinde kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 1,82 puan arttı. 1. Çeyrekte en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden biri de Ankara oldu.

Filistinlilere yapılan kira ödemeleri durdu mu Haberi

Filistinlilere yapılan kira ödemeleri durdu mu

Gazze'deki ofisinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Mathias Shamali, "İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında evleri yıkılan Filistinlilere yapılan kiraödemelerini durdurduk. Bu ödemeleri yapamayacağımız için üzgünüz." diye konuştu.

Shamali, başlarda 5 bin ailenin kurumdan kira yardımı aldığını, ancak son dönemde ödeme yapılan aile sayısının 1612'ye düştüğünü söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, önceliklerinin Filistinli mültecilere hizmet olduğunu, UNRWA'ya bağlı memurların durumunun daha sonra geldiğini dile getiren Shamali, "Ajans, yılbaşında ABD'den her yıl aldığı 360 milyon doları alamayacağını biliyor." diye konuştu.

- "Mültecilerin sayısı ve ihtiyaçları artıyor, ancak bütçe artmıyor" 

ABD hükümetiyle her zaman sıkıntı yaşadıklarını, ancak bu kez finansman işinin siyasete karıştırıldığını belirten Shamali, "Mültecilerin sayısı ve ihtiyaçları artıyor, ancak bütçe artmıyor....