06 / 05 / 2024

finans merkezinin maliyeti arttı mı

finans merkezinin maliyeti arttı mı

2012'de yapım maliyeti 4.5 milyar TL olarak açıklanan İstanbul Finans Merkezi projesinde kamunun cebinden çıkacak rakam 10 milyar TL'yi aştı.

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde halen inşaat çalışmaları süren İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindiği belirtiliyor. 75 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen merkezin, nisan ayında açılması bekleniyor.

TOGG ne kadar yakacak? İşte yerli otomobilin yakıt maliyeti...

Milli otomobil Togg'un 7 bölgede kurulacak olan 20 deneyim merkezinin ilki İstanbul'da açıldı. Vatandaşlar deneyim merkezinde Togg'u yakından görüp, merak edilen dijital özelliklerini inceleyebilecek. Ayrıca Togg'un diğer marka araçlara göre seyahat maliyeti de ortaya çıktı.

İFM'deki Merkez Bankası binasının maliyeti belli oldu!

İstanbul Finans Merkezi projesinin tam ortasında bulunan 15 bin 960 metrekare büyüklükteki arazide konumlanacak Merkez Bankası binasının maliyeti 2 milyar 285 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Ay'da ev inşa etmenin maliyeti ne kadar?

İngiltere’de bir finans kuruluşu, ilk Ay gayrimenkul rehberini yayınladı. Gayrimenkul rehberinde Ay'da ev inşa etmenin maliyeti hesaplandı. 

Uluslararası Finans Merkezi'ne 10 katlı konutlar için izin!

Ümraniye’nin yeşil alanlarının, Uluslararası Finans Merkezi’ne yapılacak 'süs bahçesi' için Bakanlık kararıyla kullanılmasına karar verildi. İçinde sağlık merkezinin de olduğu yeşillikler içindeki yaklaşık 15 bin metrekarelik arazinin yerine, 10 katlı konutlar inşa edilecek. 

Finans Merkezi’nin maliyeti arttı mı?

2012'de yapım maliyeti 4.5 milyar TL olarak açıklanan İstanbul Finans Merkezi projesinde kamunun cebinden çıkacak rakam 10 milyar TL'yi aştı.

Ağaoğlu'ndan dövize yüzde 6 kira garantisi!

Ağaoğlu tarafından inşa edilen İstanbul Finans Merkezinin tek konut projesi A Blok satışa çıktı. Ağaoğlu'ndan dövize yüzde 6 kira garantisi sunuluyor..

Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor!

Toplam maliyeti yaklaşık 65 milyar TL olarak tahmin edilen Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor.

İstanbul Finans Merkezi ihalelerinde heyecan arttı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) yükselecek kamu binalarının ihaleleri bir bir yapılıyor. İnşaatları süren SPK ve BDDK binaları ile ihalesi yapılan Merkez Bankası, finans merkezinin kalbi olacak.

İstanbul, finans merkezinin yeni alternatifi!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı (Brexit) vermesinin ardından dünyanın en büyük finans merkezi konumundaki Londra'nın geleceği tartışılırken, bu durumun İstanbul açısından yeni fırsatları gündeme getirmesi bekleniyor.

Emporia İstanbul: Huzurlu bir ev, prestijli bir ofis!

İstanbul’un yeni finans merkezinin yanı başında hayata geçen EMPORIA İstanbul projesi, şimdi iş ile ev arasında zamanla yaşanan yarışa son veriyor.

Ataşehir Türkiye'de finansın kalbi olacak!

Ataşehir'de devlet desteğiyle sıfırdan planlanarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin oluşturulduğunu dile getiren Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Soner Metin, yatırımların bu bölgeye yoğunlaştığını söyledi.

İstanbul’a uluslararası bir finans merkezi şart!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir finans merkezi ve faiz düşüşünü ele alan bir makale yazdı. İşte Halisdemir'in İstanbul'a uluslararası bir finans merkezinin gerekliliğine dair görüşlerini paylaştığı makalesi...

finans merkezinin maliyeti arttı mı Haberi

finans merkezinin maliyeti arttı mı

AKP iktidarı, 2007'de kamu bankaları ve finans kuruluşlarının genel merkezlerinin Ankara'dan İstanbul'a taşınacağını duyurdu. Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, Ümraniye'deki 300 bin metrekarelik araziyi adres olarak gösteren hükümet Ocak 2008 tarihinde İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesini duyurdu. Strateji ve eylem planı Ekim 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İFM'nin, mimari tasarımı ve proje hazırlama süreci Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yürütüldü.

DEFALARCA ERTELENDİ

2012'de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, projenin toplam maliyetinin 4.5 milyar TL olacağını duyurdu. İFM için ilk yapım ihalesi de aynı yılın kasım ayında gerçekleştirilen ilk kazma 2014'te vurulabildi. İlk ihaleyi kazanan Ağaoğlu, tüm hafriyat işlerini, zemin iyileştirmesini, ortak altyapıyı, ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparklarla üstlendiği ofis ve konut alanlarının kaba inşaat çalışmalarını tamamladı....