05 / 05 / 2024

Finansal piyasalar ne durumda

Finansal piyasalar ne durumda

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrasında ekonomik gelişmeleri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

2020'de ev alan yabancı, şimdi yüzde 130 değer artışı ile evini satabiliyor!

Finansal Piyasalar Yöneticisi İris Cibre, 2021'den beri ilk defa ev fiyatlarının reel olarak düştüğünü belirtti ve yabancılara satışa dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner olurken, Finans Uzmanı Ebru Usta 'Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?' sorusunun yanıtını paylaştı. İşte Ebru Usta'nın o paylaşımı..

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kur Korumalı Mevduat (KKM) açıklaması: Bir anda gerçekleşecek durum değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans piyasalarındaki istikrarsızlığı önlemek ve rezerv birikimini kullanarak finansal piyasaların iyileşmesine destek olmak amacıyla  KKM sürecinin sürdürüleceğini belirtti.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Altın almalı mı, satmalı mı? Nokta atışı tahminlerde bulunan İslam Memiş tek tek anlattı!

Türkiye, 28 Mayıs’ta yapılan seçim atmosferini geride bıraktı. Piyasalar seçimin ardından ilk işlem gününe hareketli başladı. Peki, piyasalar ne durumda? Altın almalı mı, satmalı mı? İşte Finans Analisti İslam Memiş’ten konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Piyasada seçim hareketliliği! Seçim sonrası piyasalar ne kadar etkilendi

Yapılan seçimlerin ardından oyların %50 barajını aşamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde netice 2. tura kaldı. Bu durum, Dolar kurunu ve küresel piyasaları ne denli etkiledi? Ayrıntılar haberimizde.

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.

Gümüş fiyatları piyasaları tepetaklak edecek! Gümüş bugün ne kadar?

Yükselişe geçen altından sonra gümüş fiyatlarının da yukarı seyri devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüşün ne zaman yükseleceğini duyurdu. Gümüş fiyatları piyasaları tepetaklak edecek! Peki, Gümüş bugün ne kadar?

Deprem için yeni adımlar geldi! Yazılı açıklama!

SPK depremin finansal piyasalar üzerindeki olumsuz etkisini asgariye indirmeyi amaçlayan kararlar açıkladı

Gram altın sene sonunda bu kadar olacak! Uzmanı resmen açıkladı!

Altın fiyatlarındaki artış beklentileri devam ediyor. Finansal piyasalar uzmanı Tuna Kaya, gram altının son kez alım fırsatı vereceğini söyledi.

Böyle kayıp çok uzun yıllardır yaşanmadı! 2022'den 35 trilyon dolarlık şok veda!

ABD’de Mortgage krizinin başladığı 2008’den bu yana finansal piyasalar için ‘en kötü yıl’ olarak tarihe geçen 2022’de dünyada 35 trilyon dolar buhar olduğu ortaya çıktı!

Altında ayı sezonu sürecek mi? Milyonlar gözünü 2023'e çevirdi! Hemen öğren!

Milyonlarca yatırımcının gözdesi olan altının 2022’yi nasıl tamamlayacağı ve 2023’te yönünün ne olacağı merak ediliyor. Peki altın artacak mı piyasalar ne durumda? İşte detaylar…

Finansal piyasalar ne durumda Haberi

Finansal piyasalar ne durumda

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında ekonomik gelişmeleri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin açıklamalarını AA muhabirine değerlendiren Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, toplumdaki hem sivil hem de siyasi aktörlerin tepkisiyle bertaraf edilen girişimin ardından finansal piyasalarda bir dalgalanma yaşandığını, ancak kısa bir sürede fiyatlamaların normalleşmeye başladığını söyledi. 


Kaplan, yeni bir tehdit oluşmasını önlemeye yönelik önlemleri hızlıca alabilmek için Türkiye'de olağanüstü hal ilan edildiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:


"Buna karşın olağanüstü hal ilanının piyasa kurallarının işleyişine müdahaleyle sonuçlanmayacağının ekonomi yönetiminin her kademesinde dile getirildiği ve bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı görülüyor. Cumhurbaşkanımız olağanüstü hal kararı alındığını kamuya açıklarken, bunun ekonomiye olumsuz bir etkisinin olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, reform iradesinin de yıpranmamış olduğunu kanıtlarcasına tasarruf açığımızın kapatılması ihtiyacını vurgulamıştır....