17 / 05 / 2024

Finansal Piyasalar Raporu

Finansal Piyasalar Raporu

BDDK'nın Finansal Piyasalar Raporu'na göre, kredilerin dağılımına bakıldığında konut kredilerinin toplam içindeki payının azalma eğilimi göstermesi, olumlu değerlendiriliyor

2020'de ev alan yabancı, şimdi yüzde 130 değer artışı ile evini satabiliyor!

Finansal Piyasalar Yöneticisi İris Cibre, 2021'den beri ilk defa ev fiyatlarının reel olarak düştüğünü belirtti ve yabancılara satışa dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kur Korumalı Mevduat (KKM) açıklaması: Bir anda gerçekleşecek durum değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans piyasalarındaki istikrarsızlığı önlemek ve rezerv birikimini kullanarak finansal piyasaların iyileşmesine destek olmak amacıyla  KKM sürecinin sürdürüleceğini belirtti.

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası, ‘Liralaşma Stratejisi’ne tam gaz devam edecek! Dolarizasyona geçit yok!

Merkez Bankası, ‘Finansal İstikrar Raporu’ ile gelecek dönemde Türk Lirası’nın seyrine ilişkin önemli ipuçları verdi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, finansal sistemde TL’nin payını artırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.

Deprem için yeni adımlar geldi! Yazılı açıklama!

SPK depremin finansal piyasalar üzerindeki olumsuz etkisini asgariye indirmeyi amaçlayan kararlar açıkladı

Gram altın sene sonunda bu kadar olacak! Uzmanı resmen açıkladı!

Altın fiyatlarındaki artış beklentileri devam ediyor. Finansal piyasalar uzmanı Tuna Kaya, gram altının son kez alım fırsatı vereceğini söyledi.

Böyle kayıp çok uzun yıllardır yaşanmadı! 2022'den 35 trilyon dolarlık şok veda!

ABD’de Mortgage krizinin başladığı 2008’den bu yana finansal piyasalar için ‘en kötü yıl’ olarak tarihe geçen 2022’de dünyada 35 trilyon dolar buhar olduğu ortaya çıktı!

Borsada zurnanın zırt dediği yer geliyor, kara koyun ak koyun 3 Ekim'de belli olacak

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre 2 ay boyunca borsada yaşanan büyük manipülasyon sonrası yaşanan gelişmeleri ve borsada yaşanacakları kaleme aldığı yazısında iki tarihe dikkat çekti.

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.

Borsada yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medyada patlayan borsadaki rüşvet skandalıyla ilgili bir yazı kaleme alarak küçük yatırımcıya uyarılarda bulundu.

Kripto para yatırımcılarına korkutan uyarı! Bitcoin düşüşü domino etkisi yaratacak! Kriptolar değer kaybedecek mi?

Spot işlem hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto borsası olan OKX'in Finansal Piyasalar Direktörü Lennix Lai, kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Merkez Bankası konut fiyatlarını düşürecek planı açıkladı

Merkez Bankası konut fiyatlarında ne zaman düşüş olacağına ilişkin bir rapor yayınladı. Kamuoyuna açıklanan Finansal İstikrar Raporu'nda, aşırı artan konut fiyatlarının hangi şarta bağlı olarak ne zaman düşeceğine ilişkin beklentiye yer verildi.

Finansal Piyasalar Raporu Haberi

Finansal Piyasalar Raporu
BDDK'nın Finansal Piyasalar Raporu'na göre, kredilerin dağılımına bakıldığında konut kredilerinin toplam içindeki payının azalma eğilimi göstermesi, bu kredilerin, varlık fiyatları ile pozitif ilişkisi ve uzun vadeli yapısı göz önünde bulundurulduğunda olumlu...