14 / 05 / 2024

Fırat Kalkınma Ajansı

Fırat Kalkınma Ajansı

Malatya'ya ''Gezegen Evi'' olarak da bilinen Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

New York’ta Concordia Zirvesi’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi konusunda kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız" şeklinde konuştu.

Depremzede esnafa 350 milyon liralık kalkınma desteği sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.

Kalkınma Ajansı memur alımı yapıyor! Memur olmak isteyenler hemen başvurun!

Kalkınma ajansı bünyesinde istihdam edilmek üzere memur alımı yapacağını açıkladı. Memur olmak isteyenler dikkat! İşte başvuru şartları...

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan VakıfBank’a 'Yeşil Konut Projesi' için 200 milyon avro kredi!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), "Yeşil Konut Projesi" kapsamında 200 milyon avro tutarında yeni bir anlaşma imzaladı. 

İstanbul Kalkınma Ajansı yabancı yatırımcının önünü açacak!

İstanbul Kalkınma Ajansı, yabancı yatırımların önünü açacak yeni bir hizmet ofisi açacak. Yabancının kamudaki tüm işlerinin başvurusunu ve takibini üstlenmeyi planlıyor.

Evlerde yeni trend 3 boyutlu seramikler!

Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle dijital seramik baskı makinesi alan işletmeci, bölgede son dönemde kullanımı yaygınlaşan 3 boyutlu seramikleri odalara taşıyor.

İslam Kalkınma Bankası, Gazze'deki 260 evi yeniden inşa edecek!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "UNRWA ile İslam Kalkınma Bankası dün, tamamen yıkılan 260 evin yeniden inşası konusunda anlaşma imzaladı." dedi.

Elazığ'daki altyapı ve üstyapı projeleri yeni yatırımları artıracak!

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, bu yıl Elazığ'da yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinin kentte yapılacak yeni yatırımların önünü açacağını belirtti. İşte Öztop'un açıklaması şöyle:

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan belediyelere hibe!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından, bağlı bulunduğu belediyelere kültür ve turizm küçük ölçekli alt yapı mali destek programı açıldı. Buna göre, turizm amaçlı projelere 3 Milyon 500 bin liralık hibe verilecek.

Dicle Kalkınma Ajansı hizmet binası inşaatında son durum!

Dicle Kalkınma Ajansı Yeni Genel Sekreter’i Yılmaz Altındağ Ajans’ın Ana Hizmet Binasının inşaat çalışmalarını kontrol etti. Altındağ, bölge’ye örnek teşkil edeceğini belirtti.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın inşaatı çöktü: 5 yaralı

Adana'da, Çukurova Kalkınma Ajansına ait inşaat halindeki binada iskelenin çökmesi nedeniyle 5 işçi yaralandı. İskelenin altında kalan 5 işçi, arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın inşaatı çöktü: 5 yaralı

Adana'da, Çukurova Kalkınma Ajansına ait inşaat halindeki binada iskelenin çökmesi nedeniyle 5 işçi yaralandı. İskelenin altında kalan 5 işçi, arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Haberi

Fırat Kalkınma Ajansı


     Malatya Valisi Ulvi Saran, Fırat Kalkınma Ajansı'nda (FKA), Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak ve FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile düzenlediği basın toplantısında, birkaç gün içerisinde ihalesine çıkacakları ''Malatya Planetaryumu ve Bilim Merkezi'' hakkında bilgi verdi. 

     ''Gezegen evi'' anlamına gelen planetaryumların insanların gök cisimlerini, uzayı tanımaları için oluşturulan ortamlar olduğunu kaydeden Saran, ''Bu ortamda, bir kubbenin altında gök cisimlerinin hareketlerini, uzayı ve bunların özelliklerini simülasyon yoluyla tanıtan bir sistem kuruluyor. Bu sistemle insanlar gökyüzünde neler olup bittiğini, gezegenlerin hareketlerini, dünyanın konumunu ve temel astronomik bilimleri öğreniyor. O bilgileri elde ediyorlar'' diye konuştu. 

     Bilim merkezinin ise ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerin temel bilim dallarındaki kanunları, kuralları ve bunların çalışma düzenlerini, bunlarla ilgili pratik verileri öğrenebilecekleri...