03 / 05 / 2024

fırnaz koyu sit alanı

fırnaz koyu sit alanı

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 46. toplantı gündemi belli oldu. Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak olan toplantı 22 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

İstanbul'un incisi Martha Koyu, özel kişilere kiralanacak! 

Madam Martha Koyu, İstanbul'un Burgazadası'nda bulunan ve 1. Derece sit alanı olan bir turistik bölge. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ise koyu yeniden kiralamak için açık teklif usulü ile ihaleye çıkacağını duyurmuş oldu.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Sezen Aksu Manal Koyu'ndaki villasına kaçak boru mu döşedi?

Sezen Aksu'nun Manal Koyu'ndaki denize sıfır villasında bulunan havuzdan, denize 50 metre boru döşediği, bu borudan denize atık bırakıldığı tespit edildi. 

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Antalya Demre'de bulunan Kekova Koyu'nda, koruma altında yer alan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını kapsamında 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından söküldü.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

fırnaz koyu sit alanı Haberi

fırnaz koyu sit alanı


ANTALYA TABİAT VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KOMİSYONU 46.TOPLANTI GÜNDEMİ


TOPLANTI NO                       : 46

TOPLANTI TARİHİ VE SAATİ : 22 Aralık 2014 / 09:00

TOPLANTI YERİ                    : Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası


22.12.2014 Tarihinde Görüşülecek Konular:


 1. Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi Mescit Sokak İmaret Camisinin bahçesindeki tescilli Çınar Ağacının devrilmesi sonucunda kaldırılması talebinin değerlendirilmesi.

 2. Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Demircikara Mahallesi I. Derece Doğal Sit Alanındaki 447 ada 4 parselde tamamen kurumuş ve ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi şartıyla kaldırılması talebinin incelenmesi. 

 3. Antalya İli, Kepez İlçesi Vakıf Zeytinliği I. Derece Doğal Sit Alanında plan tadilatı talebinin değerlendirilmesi.

 4. Antalya İli, Gazipaşa İlçesi,...