05 / 05 / 2024

Fitch rapor

Fitch rapor

Fitch, küresel ekonomi raporunu yayınladı. Fitch raporundan: " Küresel ekonomideki büyüme 2015 ve 2016 yıllarında hız kazanacak ancak aşağı yönlü riskler de söz konusu "

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit etti, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Fitch'ten Türkiye'ye konut kredisi uyarısı!

Fitch Ratings Yönetici Direktörü James Watson, "Özellikle emlak sektöründe sorunların yaşandığını söyleyebilirim. Türkiye’yi de söyleyebilirim, çok hızlı bir şekilde kredi artışı yaşanıyor" dedi...

Fitch küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin derinleşmeye devam ettiğini belirterek, daha önce yüzde 3.9 küçülmesini beklediği küresel ekonominin bu yıl yüzde 4.6 daralacağını öngörüsünde bulundu.

Fitch Türkiye'deki yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notunu düşürdü!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notu görünümünü düşürdü.

Fitch İtalya'nın kredi notunu düşürdü!

Fitch Ratings, İtalya'nın kredi notunun "BBB" seviyesinden "BBB-" seviyesine düşürüldüğünü ve görünümünün "durağan" olduğunu aktardı.

Fitch Ratings: Küresel pandemi etkisinin ardından Türkiye büyümesini sürdürecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasının, 2021 yılında ise yüzde 4,5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.

Fitch İngiltere'nin kredi notunu düşürdü!

Fitch Ratings, İngiltere'nin kredi notunu "AA" seviyesinden "AA-" seviyesine indirdi, görünümünü "negatif" olarak belirledi.

Fitch ABD'yi 'kredi gücünün aşındığı' konusunda uyardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin "AAA" düzeyindeki kredi notunu ve "durağan" olan not görünümünü teyid etti.

Fitch Ratings: Koronavirüs Çin’in en çok elektronik sektörünü etkiliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs salgını nedeni ile tedarik zincirinde en çok aksamanın elektronik sektöründe görülmesinin beklendiğini aktardı.

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna Prof. Saydam’ın yorumu: Bu rapor felakettir!

Prof. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesi için hazırlanan 1595 sayfalık ÇED raporunu, “Bu rapor bilimsel anlamda felakettir. İki denizi birleştiriyorlar bir tane Türkiye’nin medar-ı iftiharı olan deniz bilimciye sormuyorlar'' sözleriyle değerlendirdi.

Fitch 5 belediyenin kredi notunu yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch; İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Manisa büyükşehir belediyelerinin kredi notu görünümü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.

Fitch rapor Haberi

Fitch rapor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel ekonomiye ilişkin raporunda büyümenin 2015 ve 2016 yıllarında hız kazanacağını ancak aşağı yönlü risklerin de söz konusu olduğunu belirtti.


Fitch'in resmi internet sitesinde yayınladığı "Küresel ekonomi hızlı iyileşme, çok yönlü risklerle karşı karşıya" raporunda, önde gelen gelişmiş ekonomilerin küresel büyümeye katkısının artacağı ancak gelişmekte olan ülkelerde büyümenin baskı altında kalacağı ifade edildi. 


Fitch'in 2014 yılında küresel büyüme tahminin yüzde 2,6 olduğu aktarılan raporda, büyüme tahmininin 2015 için yüzde 3 ve 2016 için yüzde 3,1'e gerilediği dile getirildi. Buna göre 2015 ve 2016 büyüme beklentileri haziran ayında yayınlanan rapora göre 0,1 puan azaldı.


Raporda, ABD için büyüme tahmininin 2014'te yüzde 2,4 iken 2015 için yüzde 3,1 ve 2016 için ise yüzde 3 olduğu kaydedildi. ABD'de ekonominin yılın...