27 / 04 / 2024

Fitch Ratings açıklama

Fitch Ratings açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, faiz oranlarıyla ilgili bilgi verdi. Fitch, küresel faiz oranlarında dikkate değer değişikliklerin olabileceğine dikkat çekti.

Fitch Ratings: Yatırımlar 2018 itibarıyla yüzde 15 düşecek!

Fitch Ratings, ''İngiltere'nin AB dışı ülkelerle yapacağı uluslararası ticaret anlaşmalarına ve diğer siyasi konulara yönelik belirsizlikler nedeniyle azaltıyor. Yatırımların 2018 itibarıyla mayıs ayındaki tahminize kıyasla yüzde 15 daha düşmesini bekliyoruz"dedi.

Fitch Ratings'ten konut sektörü değerlendirmesi!

Fitch küresel konut ve mortgage görünümünde iyileşme görüldüğünü belirtti. Fitch Ratings açıklamasında, mortgage piyasalarında durağan ya da pozitif görünüme karşın birçok ülkede ev sahipliği oranlarında düşüşün devam ettiği kaydedildi.

Fitch: Güney Akım projesi Türkiye için pozitif!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotasıyla yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini, bunun Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu vurguladı.

Fitch Ratings: Güney Akım Türkiye için pozitif olabilir!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotası ile yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini belirterek, bu durumun, transit ülke olması açısından Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu belirtti

Fitch, Latin Amerika ekonomilerini uyardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada , dış etkenlerin Latin Amerika ekonomilerini baskılamaya devam ederken, iç risklerin de yükseldiğini belirtti...

Fitch'ten Basel açıklaması!

" Yeni Basel piyasa risk kuralları, işlem likiditesini azaltabilir " diyen Fitch, finans piyasasındaki bazı eylemlerin zaman içerisinde "gölge bankacılık" sistemi içerisine kaymaya başladığı uyarısında bulundu

Fitch Ratings'ten Türkiye açıklaması!

Fitch Ratings'ten Türkiye açıklaması geldi. Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, Türkiye için “ politik risk hala yüksek ” açıklamasını yaparak değerlendirmesinde bulundu.

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Fitch Ratings: Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek!

Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek yıl daha fazla istikrar kazanabileceğine dikkati çekerken ekonomide toparlanmanın devam etmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiğini aktardı.

Fitch Ratings, Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings:“Yılın 3'üncü çeyreğinde büyümenin yüzde 7'yi aşmasını bekliyoruz. Bu nedenle 2017 yılına ilişkin büyüme tahminimizi haziran ayındaki yüzde 4,7'den yüzde 5,5'e revize ediyoruz” dedi.

Fitch Ratings, Emlak Konut'a tam not verdi!

Fitch Ratings, Emlak Konut'a yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BB+ ve Ulusal Notunu AA (tur) olarak verdi.

Numan Kurtulmuş'tan Fitch Ratings açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kararına ilişkin, "Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmasına dönük sürdürülen kampanyanın bir parçası olduğunu düşünüyorum." dedi.

Fitch Ratings kritik Türkiye kararını açıkladı!

Fitch Ratings , merakla beklenen Türkiye kararını açıkladı. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-"den "BB+" seviyesine düşürdü, not görünümünü "durağan"da tuttu.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin not ve görünümüne ilişkin değerlendirmesini duyurdu. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" olarak teyit etti. "Durağan" olan not görünümünü ise negatife çevirdi.

Fitch Ratings açıklama Haberi

Fitch Ratings açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings küresel faiz oranlarında dikkate değer değişikliklerin olabileceği belirtti.


Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, "Borçlular önümüzdeki birkaç sene içerisinde küresel faiz oranlarındaki değişimlere hazırlanmalı. Fitch ABD'de reel faizlerin ülkenin ekonomik büyüme potansiyeli ile daha uyumlu şekilde artmasını beklemektedir." ifadeleri kullanıldı.


Açıklamada, ABD Merkez Bankası Fed'in enflasyon ve istihdam hedeflerine ulaşmasının ardından, iş piyasasında sıkılaşma riskine odaklandığı belirtilirken, faiz oranlarında normalleşmenin 2020 yılı itibarıyla sağlanmış olmasının beklendiği kaydedildi.


Açıklamada ayrıca ABD'de faiz oranlarındaki düşüşün geçtiğimiz 10 sene içerisinde makroekonomik bir eğilim halini aldığı, düşüşün ekonomik büyüme ve enflasyonla mantıklı şekilde açıklanamayacak kadar fazla olduğu vurgulandı.


Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, "Eğer ABD'de faiz oranlarının döngüsü doğruysa, bu döngünün neredeyse sonuna gelindi. ABD'de faiz oranları önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kısmen...