27 / 04 / 2024

Fitch Ratings değerleme

Fitch Ratings değerleme

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardan rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığını bildirdi.

Fitch Ratings'ten Türkiye açıklaması!

Fitch Ratings'ten Türkiye açıklaması geldi. Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, Türkiye için “ politik risk hala yüksek ” açıklamasını yaparak değerlendirmesinde bulundu.

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Fitch Ratings: Küresel pandemi etkisinin ardından Türkiye büyümesini sürdürecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasının, 2021 yılında ise yüzde 4,5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.

Fitch Ratings: Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek!

Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek yıl daha fazla istikrar kazanabileceğine dikkati çekerken ekonomide toparlanmanın devam etmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiğini aktardı.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin not ve görünümüne ilişkin değerlendirmesini duyurdu. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" olarak teyit etti. "Durağan" olan not görünümünü ise negatife çevirdi.

Fitch Ratings: Türkiye yatırım ülkesi!

Fitch Ratings, internet sitesinden yaptığı açıklamada yapılan ‘metodoloji değişikliğine’ bağlı olarak Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden kredi notunu BBB- olarak düzenlediğini açıkladı

Fitch Ratings: Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı yok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı olmadığını belirtti. İşte Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi...

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu koruyacak!

Uluslararası finans uzmanları, kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümü değiştirmeyeceği, kredi notunu da “yatırım yapılabilir” seviyede tutacağı öngörüsünde bulundu.

Fitch Ratings'ten konut sektörü değerlendirmesi!

Fitch küresel konut ve mortgage görünümünde iyileşme görüldüğünü belirtti. Fitch Ratings açıklamasında, mortgage piyasalarında durağan ya da pozitif görünüme karşın birçok ülkede ev sahipliği oranlarında düşüşün devam ettiği kaydedildi.

Fitch Ratings: Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye 'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

Fitch Ratings değerleme Haberi

Fitch Ratings değerleme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardan rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığını bildirdi.

Fitch Ratings’in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Son zamanda rublede yaşanan sert değer kaybı, Rus bankalarının kredi profillerine ek baskı oluşturdu. Buna rağmen ruble riski birçok banka için mevduatta dolarizasyonun artmaması ve kurun daha da fazla düşmemesi halinde yönetilebilir seviyede" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus bankacılık sisteminde, rubledeki değer kaybının doğrudan etkilerinin, döviz cinsinden borçlanmanın ılımlı seviyede olması sebebiyle sınırlı olduğu belirtilirken, Rus bankacılık sisteminde bu yılın dokuz aylık döneminde kurumsal kredilerin yaklaşık yüzde 17’sinin döviz cinsinden gerçekleştirildiği vurgulandı.


Star...