28 / 08 / 2024

Fitch türk şirketler uyarı

Fitch türk şirketler uyarı

Fitch Ratings, Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) bölgesinden şirketlerin 2015 yılında jeopolitik riskler, deflasyon korkusu ve zayıf büyüme görünümü ile karşıya olduklarını, bunların şirketlerin 2015'de kredi görünümlerini etkileyeceğini bildirdi.

Fitch'den Türkiye için yeni rapor: Türk tahvil piyasası canlandı!

Fitch Türkiye için yeni raporunu duyurdu. Raporda, "Türk tahvil piyasası yatırımcıların risk iştahının iyileşmesiyle canlandı, sukuk ihraçları arttı" değerlendirmesi yapıldı.

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Türk bankaları tehlikede! Risk uyarısı yapıldı! İşte detaylar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türk bankaları ile ilgili bir rapor yayımladı. İşte detaylar!

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten çarpıcı yorumlar geldi. Fitch Türkiye'de şartların giderek daha da kötüleşeceğini ve TL'deki değer kaybının da en az 2024'e kadar süreceği yorumunda bulundu.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Fitch Ratings, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduatlarının kurda oluşturduğu düşüşün devam etmesi durumunda bunun Türk bankaları için pozitif olacağına dikkat çekti. Fitch, Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun da altını çizdi. 

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

Fitch türk şirketler uyarı Haberi

Fitch türk şirketler uyarı


Fitch Ratings, Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) bölgesinden şirketlerin 2015 yılında jeopolitik riskler, deflasyon korkusu ve zayıf büyüme görünümü ile karşıya olduklarını, bunların şirketlerin 2015'de kredi görünümlerini etkileyeceğini bildirdi.


Fitch, Euro Bölgesi çevre ülkelerinden B kategorisinde not sahip küçük şirketlerin, deflasyon senaryosundan yatırım yapılabilir seviyede nota sahip büyük şirketlere göre daha kötü etkileneceklerini belirtti.


Rusya'daki krizin, para biriminde artan oynaklık ve yaptırımlarla birlikte yerel piyasanın uluslararası tahvil piyasalarına erişimini engellediğini belirten Fitch, "Türkiye'de şirketlerin risklerini hedge etmemesi onları para birimindeki devalüasyonun etkilerine karşı savunmasız hale getiriyor" değerlendirmesini...