18 / 05 / 2024

Fitch Türkiye değerleme

Fitch Türkiye değerleme

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, “ Türkiye’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi” dedi.

Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar olduğunu belirtti.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

Fitch, Türkiye'nin B notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunun 'B' olduğunu, görünümü 'negatif' olarak onayladı.

Türkiye'de ortalama ev fiyatı 1.5 milyon TL'ye ulaştı! Fiyatlar en çok hangi illerde arttı?

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından hazırlanan verilere göre; Türkiye'de Eylül ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında senelik değer artışı yüzde 202 seviyesinde olurken, Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 1 milyon 556 bin 360 lira oldu. İşte ayrıntılar...

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

Fitch Türkiye'deki yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notunu düşürdü!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notu görünümünü düşürdü.

Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare fiyatı 4 bin 12 TL!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, Türkiye‘de bir ilke imza atarak ticari gayrimenkul endeksini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare satış fiyatı 4.012 TL.

Fitch, Türkiye'nin notunu değiştirecek mi?

Ekonomistler, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'in 18 Eylül Cuma günü yapacağı Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyor.

Fitch Ratings: Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye 'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

Fitch, Türkiye’nin notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit ederek, Türkiye'ye "yatırım yapılabilir"e devam dedi.

Fitch Türkiye değerleme Haberi

Fitch Türkiye değerleme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins,  petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık baskısını azaltacağını belirterek, Türkiye için bu yıl ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,7’de yüzde 3’e yükselttiklerini açıkladı.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rawkins, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonuna ilişkin büyüme tahminlerini yüzde 2,7’den yüzde 3’e yükselttiklerini belirterek, Türkiye’nin büyüme oranının 2015’te yüzde 3,3, 2016’da ise yüzde 4’e yükselmesini beklediklerini söyledi.


Türkiye’nin ekonomik büyümesinin güçlendiğini belirten Rawkins, “Evet, Türkiye’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi” dedi.


Revizyonun gerekçelerini ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Paul Rawkins, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ivme kazandığını belirterek, "Görünen o ki bu yılın son kısmındaki performans, düşük petrol fiyatlarıyla destekleniyor. (Türkiye için)  Düşük petrol fiyatları bazı şeyleri...