19 / 05 / 2024

Fitchten bankalara uyarı

Fitchten bankalara uyarı

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına rağmen Türkiye'de siyasi riskin hala yüksek olduğunu belirten Fitch'den şimdi de bankalara uyarı geldi. Fitch'den gelen açıklama sonrası dolar 2.18 TL'nin üzerine çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

TCMB’den bankalara uyarı! O rakamın altında dolar satmayın!

Dolar kuru uzun süre sonra ilk kez dün 19 TL’nin üzerine test ederken, döviz yatırımcısını da heyecanlandırdı. Diğer yandan Merkez Bankası için dolarla ilgili ortaya atılan bir iddia da gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Dev bir bankadan daha, ‘sermaye karlılığı’ uyarısı!

Son dönemlerde sermaye karlılığı konusunda endişelerini dile getiren bankalara bir yenisi daha eklendi. Konu hakkında bir uyarı daha, Türkiye'de faaliyet gösteren dev bir bankanın genel müdüründen geldi.

Merkez  Bankası'ndan bankalara döviz saati uyarısı

Merkez Bankası bankalara yeni bir yazı daha yollayarak yurt içi bankaları özellikle geç saatlerde yurt dışı bankalarla döviz alım satım işlemi yapılmaması gerektiği konusunda uyardı.

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

Bülent Tüfenkci'den bankalara kredi uyarısı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TVNET’te Ahmet Rıfat Albuz’un sorularını yanıtladı. Tüfenkci, bankalara kredi uyarsında bulundu.

Kırıkkale Belediyesi'nden imar dolandırıcılarına karşı uyarı!

Kırıkkale Belediyesi'nin ismini kullanarak vatandaşları zor durumda bırakan vatandaşlar için uyarılarda bulundu. Yuva ve Çullu Mahallesi civarında belediyenin adına imar uygulaması yaptıklarını beyan eden kişilere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Mustafa Bozbey, riskli yapı uyarısı yaptı!

Nilüfer Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaparken, Başkan Mustafa Bozbey, şehirdeki birinci derecede riskli yapıların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

İzmit Belediyesi'nden inşaat atığı uyarısı!

İzmit Belediyesi’nden cadde ve sokaklara inşaat atılmaması konusunda uyarı yapıldı İzmit Belediyesi Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, cadde ve sokaklar, boş alanlara inşaat atığı atmanın yasak olduğu hatırlatıldı

İzmir'de kentsel dönüşüm bölgelerinde konut satış uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kentsel dönüşüm proje alanlarında konut satışları hakkında önemli bir uyarı geldi.

Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, emlak vergileri ile ilgili açıklama yaptı. Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı...

Emlak vergisi ödemesi hangi bankalara yapılır?

2015 Kasım vergi takvimine göre 30 Kasım'a kadar verginin 2. taksit ödemelerinin yapılmış olması gerekiyor. Vergi, banka aracılığı ile de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ödemesi hangi bankalara yapılır?

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

Fitchten bankalara uyarı Haberi

Fitchten bankalara uyarı


Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına rağmen Türkiye'de siyasi riskin hala yüksek olduğunu belirten Fitch'den şimdi de bankalara uyarı geldi. Fitch'den gelen açıklama sonrası dolar 2.18 TL'nin üzerine çıktı.


Kredi talebinin mevduatta büyümeyi aştığı ortamda, Türk bankalarında yabancı para cinsinden yükümlülüklerin arttığını, özelliklede kısa vadeli yükümlülüklerin arttığını belirten Fitch, artan kısa vadeli borçlanmalar ve döviz cinsinden varlıkların parasallaştırılması kabiliyetine ilişkin belirsizliğin bankaları aşağı yönlü risklere karşı daha kırılgan hale getirdiğini vurguladı. Bankaların yabancı para cinsinden nakitlerinin sınırlı olduğunu belirten Fitch, bu ortamda bankaların dış borç servisi için Merkez Bankası rezervlerini kullanmalarının gerekeceğine de işaret etti.


Fitch raporunda, "4 büyük özel bankanın 2008 yılı sonunda bu yana toplam kredilerinin 2,5 kat arttı. Kredi kalitesi ölçümleri kredilerin sağlıklı olduğunu rapor etse de hızlı...