27 / 04 / 2024

flora türleri için yeni laboratuvar

flora türleri için yeni laboratuvar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi'nin işbirliği protokolü çerçevesinde nesli tehlike altındaki flora türlerinin yetiştirilmesi için doku kültürü laboratuvarı inşa ediliyor.

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Akaryakıt fiyatları için 50 TL sinyali! Benzin, motorin, LPG yeni haftaya nasıl başladı? Güncel fiyatlar ne kadar? 

Akaryakıt fiyatları için 50 TL sinyali geldi. Peki benzin, motorin ve LPG fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? İşte BP, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell 23 EKim 2023 fiyat listesi...

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

AFAD depremden etkilenen bölgelere bağış için resmi IBAN numaralarını paylaştı! 20 TL ile bağışta bulunun!

Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferberlik başladı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen iller için yürütülen çalışmalara destek vermek isteyenler SMS ile yardım yapabiliyor.

Sondaj başladı! Türkiye için sevindiren gelişme

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Namaz Dağı bölgesinde Şırnak-1 kuyusunda sondaj çalışması için start verildi.

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için son 1 buçuk ay kaldı. 31 Aralık tarihinde Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet başvuruları sona erecek. Peki Çiftçi kayıt sistemi nedir? Çiftçi kayıt sistemi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

 Yerli otomobil Togg için tarihi gün nihayet geldi. "Türkiye'nin otomobili" bugün ilk kez banttan indirildi.

Xiaomi Türkiye için güncelleme yayınladı!

Xiaomi Türkiye'de üretilen bir model için daha güncelleme yayınladı. İşte birçok hatayı gideren kritik güncellemenin detayları...

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

flora türleri için yeni laboratuvar Haberi

flora türleri için yeni laboratuvar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi'nin imzaladığı protokol çerçevesinde nesli tehlike altında olan flora türlerinin yetiştirilmesi için inşa edilmeye başlanan doku kültürü laboratuvarı ve sera bu yıl sonunda tamamlanacak. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fırat Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan bakanlığın, Tür Koruma Eylem Planları Uygulaması Projesi çerçevesinde nesli tehlike altındaki flora türlerinin yetiştirilmesi için doku kültürü laboratuvarı ve sera yapımına başladığı belirtildi.


Açıklamada, steril şartlarda, yapay besin ortamında, bitki hücre, doku ve organlarından, çeşitli yöntemler kullanılarak yeni hücre, doku, organ ve bitki üretilmesine imkan sağlanacak bu tesiste hem yeni çeşitler geliştirilebileceği hem de var olan türlerin korunabileceği ifade edildi. 


Yapılacak laboratuvar ve serada, çevre koşullarından etkilenmeyen bitkilerin daha kısa sürede ve daha kolay üretilebileceği ifade edildi.


Projeyi değerlendiren...