25 / 07 / 2024

fransa suriye konut yardımı

fransa suriye konut yardımı

Fransa Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Strazburg Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler tarafından Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi.

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.

Euro Bölgesi'nde konut fiyatlarında düşüş yaşandı! 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yıının son çeyreğinde yüzde 1,1 oranında azaldı. Buna göre, konut fiyatları senelik bazda Lüksemburg'da yüzde 14,4, Almanya'da yüzde 7,1, Finlandiya'da yüzde 4,4, Fransa'da yüzde 3,6 kadar azalmış oldu.

Konutta derin kriz: 10 metrekarelik bir daire 610 Euro'ya kiralandı!

Fransa’da konut sıkıntısında kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Öyle ki, emlakçılar 10 metrekarelik bir daireyi 610 Euro'ya kiralandığını belirtiyor.

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin desteğiyle, Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek.

MÜSİAD'dan İdlib'e kalıcı konut müjdesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Suriye İdlib'de kalıcı konut projesi hayata geçirecek...

İHH ve Qatar Charity Suriye'de 1400 konut inşa edecek!

İHH ve Qatar Charity kurumu Suriye'nin  kuzeyindeki Azez ilçesindeki siviller için 1400 konutluk projenin inşaatını başlattı.

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı!

Fransa Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Strazburg Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler tarafından Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

fransa suriye konut yardımı Haberi

fransa suriye konut yardımı

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan Strazburg Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Dolu, Fransa Strazburg'da yaşayan hayırseverlerin Suriye'de iç savaş sonrası mağdur olan ailelerin yaşadıkları sıkıntılara duyarsız kalmadığını söyledi.

Başlattıkları yardım kampanyasıyla toplamda 539 konut yaptırabilecek kadar bağış topladıklarını dile getiren Dolu şöyle konuştu:

"Topladığımız yardımları TDV tarafından 'Bir İyilik Sıcak Bir Yuva' temasıyla yürütülen İyilik Konutları Projesi'ne bağışladık. Buradaki hayırseverlerimiz adına Suriye'de 539 iyilik konutu yaptıracağız. Savaşın en acı yüzünü hisseden ve başlarını sokacak bir evleri dahi olmayan, çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize bir nebze olsun yardımımız dokunmasını istedik. Yapılan konutlarla savaş mağduru aileler sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz oluyor. Biz...