24 / 07 / 2024

Fuar katılımı destek teşviği

Fuar katılımı destek teşviği

Ekonomi Bakanlığı hakları olduğu halde uzayan süreç yüzünden teşvik almaktan vazgeçen şirketlerin sıkıntıları sona erdirmek için çalışma başlattı.

Vakıf Katılım'dan son dakika EYT kampanyası!

Vakıf Katılım, emeklilik için gerekli şartları sağlamış fakat sigorta ve Bağkur prim ödemelerini yerine getiremediği için emekli olamayan müşterilere destek amacıyla "EYT Finansmanı" adlı bir kampanya başlattı. İşte ayrıntılar...

Vakıf Katılım'dan EYT müjdesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Vakıf Katılım Bankası, EYT Finansmanı ile emeklilik sürecinde destek sunuyor. Emeklilik hakkına sahip olmasına rağmen sigorta ve Bağkur prim borçlarını tamamlayamayan müşterilere finansman imkanı sağlanıyor. 

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Emlak Katılım'dan Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere destek!

Emlak Katılım, Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere deste oluyor...

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Katılım bankaları, kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek geldi. Katılım bankaları da 0,64 faiz oranlı konut kredisini yürürlüğe alınıyor...

Emlak Katılım'dan Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon lira destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart'ta "Millete Sesleniş" konuşmasında "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı, "Milli Dayanışma Kampanyası"na Emlak Katılım'dan Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon lira destek geldi.

Katılım bankaları kira ödemelerine finansal destek sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), katılım bankalarının "Enflasyona Endeksli Karz-ı Hasen Nakit Finansman" ürününün yanı sıra tüm sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerin kira ödemelerine finansal destek sağlayacağını bildirdi…

Ziraat Katılım Bankası yeni destek adımlarını açıkladı!

Ziraat Katılım Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik yaşama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle attığı yeni destek adımlarını açıkladı.

Emlak Katılım Bankası sektöre destek verecek!

18 yıl aranın ardından hizmete giren Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ, yerli üretim yapan şirketleri fonlayacak. Bankanın yönetim kurulu üyesi Zeki Sayın, ithal ikameli projeleri finanse edip ekonomiyi büyüteceklerini söyledi. 

Katılım bankalarından 0,98 faiz kampanyasına destek!

Ziraat Bankası’nın başlattığı, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası’nın da dahil olduğu düşük faizli konut kredi kampanyasına 2 katılım bankası destek verdi.  

Katılım Varlık Kiralama'nın kar payı oranı yüzde 4,6487!

Katılım Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 3. kupon ödeme dönemine ilişkin kar payı oranı 4,6487 yüzde olarak kesinleştirildi.

Katılım Varlık Kiralama 66 milyonluk kira sertifikası sattı!

Vakıf Finansal Kiralama'nın fon kullanıcısı olduğu, Katılım Varlık Kiralama'nın tarafından 66 milyon 60 bin TL tutarlı, 364 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikalarının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası satacak!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 125 milyon TL tutarında, 104 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylandı.

Fuar katılımı destek teşviği Haberi

Fuar katılımı destek teşviği

Fuar desteğinin şirketlere yapılan ödemesinde sürelerin uzaması özellikle Turquality üyelerini olumsuz etkiliyor. Bazı şirketler hakları olduğu halde uzayan süreç yüzünden teşvik almaktan vazgeçiyor veya gönülsüz davranıyor. Ekonomi Bakanlığı çekilen bu sıkıntıları sona erdirmek için yeni düzenlemelerle harekete geçti. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, “Bakanımızın bu konuda net talimatı var, bizim bakanlığımızdan kaynaklanmıyor olsa da süreçteki tıkanıklığı aşacak önlemleri en kısa sürede alacağız. Fuara katılımla teşvik ödemesi arasındaki sürenin en fazla 3 ay olması gerek” dedi. Fuar desteği ödemelerini almaları bir yılı bulan ihracatçıların bu konudaki sıkıntısı sona eriyor. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde konuyla ilgili çalışma başlatılırken geçen hafta konuyla ilgili çalışma yapıldığı, revizyonun netleşmesi için önümüzdeki hafta da bir toplantı programlandığı öğrenildi.



Yapılacak düzenleme hakkında bilgi veren Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan...