17 / 05 / 2024

gaip ortaya çıkarsa miras ne olur

gaip ortaya çıkarsa miras ne olur

Kendisinden uzun zamandır haber alınamayan, kayıp ve ölmüş olma olasılığı yüksek olan kimselere belli şartların taşınması halinde gaip deniyor. Peki, gaip ortaya çıkarsa ne olur? Malları geri verilir mi?

Asgari ücret zammında yüzde 64 zam! Özel sektörde çalışanlara ne kadar yansıyacak? İşte bütün detaylar...

Asgari ücrette ilk konuşulan tutar 9 bin lira. Bu miktar ortaya çıkarsa özel sektör çalışanları bu durumdan nasıl etkilenecek ve maaşları aynı oranda artacak mı? İşte tüm ilginç detaylar...

Bu da oldu! A101'in olay yaratan teknesinin görüntüleri ortaya çıktı! Son dakika: Yarın satışta!

Geçtiğimiz haziran ayında tekne satışı yapan A101, bu ayda tekne satışı yapacağını ilan etti. Ülke gündemine bomba gibi düşen ve sosyal medyada viral olan teknenin ise görüntüleri ortaya çıktı. İşte detaylar...

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Doları durdurmak için ortaya atıldı 150 bin kişiyi milyoner yaptı

Devreye girdiği günden bugüne eleştirilen ve devlete büyük yük olacağı söylenen Kur Korumalı Mevduat fonunun bu yılın ilk 6 ayında toplamda 150 bin yeni milyoner yarattığı ortaya çıktı. Öte yandan milyonerlerin mevduatları ise yüzde 339 oranında artış gösterdi.

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar/TL aralık ayından bu yana dün 18 TL'yi devirdi. Doların bu yükselişinde ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in kararları etkili oldu. Doların bu kadar hızlı yükselmesine karşılık FED'ten ''Hızlı gittik yavaşlayabiliriz'' mesajı ortaya çıktı...

Fed faiz kararından sonra bilanço ortaya çıktı! İşte detaylar!

Fed faiz kararı açıklandı. Günlerdir piyasaların büyük bir merakla beklediği FED faiz kararının açıklanması ile bilançoda ortaya çıktı. İşte detaylar!

Gizli dolar planı ortaya çıktı

İran ve Rusya'nın dolar hakkında yaptıkları gizli plan ortaya çıktı. Rusya ve İran, aralarında yaptıkları anlaşmanın ardından ticari işlemlerden doları çıkarmayı planlıyor.

4 milyar dolar kripto para vurgunu yapan kraliçenin nerede saklandığı ortaya çıktı

Son dönemin en büyük dijital para vurgununa imza atan Dr. Ruja Ignatova piyasadaki adıyla 'Kripto Kraliçesi'nin nerede saklandığı ortaya çıktı. Ignatova piyasadan 4 milyar dolar vurgun yapıp kayıplara karışmıştı.

Emekli ve memurun zamlı maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? Zamlı maaş tablosu ortaya çıktı! Hemen bu rakamlara bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen memur ve emekli zammı belli oldu. Peki emekli ve memurun zamlı maaşları ne zaman yatacak? Milyonlarca kişinin zamlı maaş tablosu ortaya çıktı! Siz hemen bu zamlı maaş tablosuna bakın...

TÜİK'in hesaplamadığı enflasyon farkı ortaya çıktı! Asgari ücretlinin kaybı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) artık enflasyon rakamlarının hesaplanmasında madde sepetini kullanmama kararı aldı kurum bunun yerine endeks açıklayacak. TÜİK'in açıklamadığı enflasyon sepeti CHP tarafından hesaplandı. Asgari ücretlinin alım gücündeki kayıp rakamlarla ortaya konuldu.

Çiftçilere ucuz tohum şoku! Sahtekarlık böyle ortaya çıktı

Türkiye'de bazı illerde ortaya çıkan sahte tohum pazarlayanların "Ata hohumu, bol verimli ve kuraklığa dayanıklı" diyerek çiftçileri dolandırdığı ortaya çıktı. Tohum üreticileri çiftçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Merkez Bankası'ndan 'eriyen dolar' açıklaması! 3 Haziran'dan sonra ortaya çıktı

Haziran ayında toplanarak politika faizi kararını açıklaması beklenen Merkez Bankası, merak edilen "dolar" açıklamasını yaptı. Bankanın 3 Haziran'ndan bugüne gelinen süreçte dolar cinsinden kaybı ortaya çıktı. İşte detaylar..

Hükümetin dolarla ilgili sır planı ortaya çıktı! Yükselecek diye bekleyenlere kötü haber mi?

Dolar kuru yeni haftanın ilk gününde, yüzde 1'e yakın artış yaşadı. Dolar, serbest piyasada 16,57 lira civarında, euro ise yüzde 1,1 yükselişle 17,78 liradan işlem gördü. Hükümetin dolar konusundaki beklentisi ve planı ortaya çıktı. İşte detaylar...

gaip ortaya çıkarsa miras ne olur Haberi

gaip ortaya çıkarsa miras ne olur

Gaip ortaya çıkarsa ne olur?

Kendisinden uzun zamandır haber alınamayan, kayıp ve ölmüş olma olasılığı yüksek olan kimselere belli şartların taşınması halinde gaip deniyor.


Hakkında gaiplik kararı alınan bir kimseye miras kalması durumunda; miras payı resmen yönetilir.


Mirasın açıldığı anda ortada bulunmayanın sağ olmaması hâlinde onun miras payı kendilerine kalacak olanlar, gaipliğe ilişkin sürelere ve usule uyarak o kimsenin gaipliğine karar verilmesini ve miras payının kendilerine teslimini isteyebilirler.


Miras payının teslimi, gaipliğine karar verilen kimsenin mirasının mirasçılara teslimine ilişkin kurallara tâbidir.


Gaibin hem mirasbırakan, hem mirasçı olması

Gaibin mirasçıları tereke mallarını teslim aldıktan sonra gaibe bir miras düşerse, ona düşen miras payı gaiplik sebebiyle kendilerine kalacak olanlar, ayrıca bir gaiplik kararı almak zorunda kalmaksızın bu miras payının teslimini isteyebilirler.


Gaibe düşen miras payını teslim alanların elde...