19 / 05 / 2024

garaj dükkan olur mu

garaj dükkan olur mu

Bir binada garaj ortak mal olsa da kimi zaman ise bir bağımsız bölüme özel olabiliyor. Peki, garaj sahibi burayı garaj olarak değil de dükkan olarak kullanabilir mi? Garaj dükkan olur mu?

Garajın dükkana çevrilmesi!

Tapu kütüğünde garaj olarak gösterilen bağımsız bölümün işyeri/dükkan haline getirilmesi mümkün müdür? Garaj işyeri olur mu? Garaj nasıl dükkana çevrilir? İşte garajın dükkana çevrilmesi için gerekenler...

Dükkanı olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '2016’da kentsel dönüşüme giren bir dükkanımız vardı. Dükkan sözleşmeye göre net 21 metrekare teslim edilmesi gerekirken, bize 15 metrekare bir yer veriyorlar ve sözleşmede yazılı bazı donatılar da eksik. Ne yapmalıyım? Sonuç ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Bendevi Palandöken'den fatura tepkisi: Kapalı dükkanın ortalama tüketimi mi olur?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, virüs nedeniyle dükkanını kapatan esnafa yakmadığı elektrik, kullanmadığı doğalgaz için fatura çıkarılmasına“Akıl alır gibi değil, Deli Dumrul gibi” sözleriyle tepki verdi

Kayseri Doğu Garajı'nda 10 yıllığına kiralık 180 dükkan!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Doğu garajında bulunan 180 adet dükkanı kiraya veriyor. 10 yıllığına kiraya verilecek dükkanların ihalesi 22 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?

Kiralama sürecinde sözleşmenin feshedilebilmesi için tahliye gerekçelerinden birinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, kiradaki taşınmaz satılırsa ne olur? Siz de "Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Dükkan kiracısı vergi öder mi?

Dükkanlar da dahil olmak üzere taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergilerin mükellefi taşınmazın sahibi oluyor. Peki, dükkan kiracısı vergi öder mi? Dükkan kiracısı hangi vergiyi ödemek ile mükellef olur?

Dükkan satış sözleşmesi örneği!

Satış sözleşmesi, iki tarafa borç yükleyen sözleşmeler arasında yer alıyor. Peki, bir dükkanın satışı için sözleşme nasıl yapılır? Dükkan satış sözleşmesi nasıl olur? İşte dükkan satış sözleşmesi örneği..

Dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını kanun kapsamında yazan haklı nedenlerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır? Dükkan kiracı tahliyesi nasıl olur?

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

Garaj dükkan olur mu?

Bir binada garaj ortak mal olsa da kimi zaman ise bir bağımsız bölüme özel olabiliyor. Peki, garaj sahibi burayı garaj olarak değil de dükkan olarak kullanabilir mi? Garaj dükkan olur mu?

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

garaj dükkan olur mu Haberi

garaj dükkan olur mu

Garaj dükkan olur mu?

Garajlar, bir yapıdaki otomobil ve benzeri taşıtların konulduğu üstü örtülü yer olarak karşımıza çıkıyor. Kimi zaman garaj ortak mal olsa da kimi zaman ise bir bağımsız bölüme özel olabiliyor.


Peki, garaj sahibi burayı garaj olarak değil de dükkan olarak kullanabilir mi? Garaj dükkan olur mu?


Garaj dükkan olabiliyor. Ancak tapu kütüğünde garaj olarak gösterilen bağımsız bölümün işyeri/dükkan haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkün olabiliyor. 

Yasal düzenleme gereği oybirliği şartı arandığından tüm kat maliklerinin apartman garajının işyeri/dükkan haline getirilmesine evet demesi gerekiyor. 


Örneğin 10 daireden oluşan bir apartmanda 1 daire sahibi hayır derse oybirliği oluşmadığından apartman garajı işyeri/dükkan haline getirilemiyor.


Kat maliklerinin tümünün onay vermesi halinde söz konusu bağımsız bölüm için cins değişikliği işlemleri yapılıyor.


Cins değişikliği için gerekli...