23 / 05 / 2024

Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi

Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi

GİSP  tarafından gerçekleştirilen ‘Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında Yabancı Kurumsal Yatırımcı ve Gayrimenkul Lobisi konusu konuşuldu. 

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

GİSP kamunun gayrimenkul alanında dijitalleşmesini masaya yatırdı!

GİSP Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kamunun Gayrimenkul Özelinde Dijitalleşmesi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında gayrimenkulün dijitalleşmesinden ortaya çıkacak değer ve kamu kurumlarının bu konudaki çalışmaları ele alındı...

Uluslararası gayrimenkul lobisi kurulmalı!

GİSP  tarafından gerçekleştirilen ‘Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında Yabancı Kurumsal Yatırımcı ve Gayrimenkul Lobisi konusu konuşuldu. 

Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi toplantısı 16 Kasım'da!

GİSP gayrimenkul sektöründe yaşanan kurumsal finansman eksikliğine dikkat çekmek adına Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi toplantısı 16 Kasım'da yapılacak. 

MGC Legal, gayrimenkul alanında yılın hukuk bürosu seçildi!

Hukuk bürolarını ve avukatları ödüllendiren dünyanın saygın hukuk ve iş dünyası yayınlarından Lawyer Monthly, MGC Legal’i “Gayrimenkul Alanında Yılın Hukuk Bürosu” seçti.

Gayrimenkul bilimleri alanında akademi kuruldu!

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’yle Ankara Üniversitesi’nde gayrimenkul bilimleri alanında tüm lisans ve lisansüstü eğitim kademeleri sağlanmış oldu.

Aydın Tekstil Alanı'nda yapılacak proje için halk oylaması yapılacak!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 100 milyon lira bedelle kamulaştırdığı Aydın Tekstil Alanı'nda uygulanacak proje için 22-23-24 Nisan tarihlerinde halk oylaması yapılacak.

Türkiye gayrimenkul alanında MIPIM'e çıkarma yaptı!

Türkiye'den şirketler ve belediyeler, dünyanın önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM'e çıkarma yaptılar. Türk katılımcılar, Cannes kentindeki fuarın bu yılki teması olan çevre nin de içini dolduran projeleriyle yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.

Arhavi Sahil Dolgu Alanı'nda son durum!

Arhavi sahil dolgu alanında yapımı devam eden halı saha inşaatında ilerleme kaydediliyor. Bir yandan hali saha zemini için alt yapı çalışmaları devam ederken, diğer yandan da idari binanın inşası için de çalışmalar sürdürülüyor.

Gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirilmesi nasıl yapılır?

Hürses Gazetesi'nin yazarlarından Bağımsız Denetçi Talha Apak bugünkü yazısında gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirmesini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın o yazısı..

DAP Yapı, Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı’nda yatırımcılarla buluştu!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarından olan ve gerçekleştirdiği projelerle isminden söz ettiren DAP Yapı, Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı’nda yatırımcılar ile buluştu.

Gayrimenkul satışında nasıl daha az vergi ödenir?

Milliyet Gazetesi'nde yazan Yeminli Mali Müşavir Şahin Kamacı bugünkü yazısında gayrimenkul satışında ödenen vergiden bahsetti. İşte Şahin Kamacı'nın o yazısı...

Gayrimenkul satışında vergi 2016!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bu kazanç belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul satışında vergi 2016 nasıl ödenir? Gayrimenkul satışında ödenecek vergi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi Haberi

Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘Gayrimenkul Alanında Uluslararası Lobi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında Yabancı Kurumsal Yatırımcı ve Gayrimenkul Lobisi konusu konuşuldu. 

Toplantıda; güven, denetim, hukukun üstünlüğü, şeffaflık gibi  konular ele alındı. T.C. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı’ndan Ömer Bilge ALBAYRAK, FYP Proje Geliştirme’den Füsun Yılmaz PHILLIPSON, Nova Holding’ten Müjdat GÜLER, Omurga Portföy’den Oğuz KÖSEBAY, ve Cushman & Wakefield’den Tuğra GÖNDEN’in konuşmacı olduğu toplantıda, tekil satışlar yerine asıl odaklanılması gerekenin büyük, kurumsal gayrimenkul fonları ve şirketlerinin ülkemize çekilmesi olduğu vurgulandı. 

T.C. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı’ndan Ömer Bilge ALBAYRAK, FYP Proje Geliştirme’den Füsun Yılmaz PHILLIPSON, Nova Holding’ten Müjdat GÜLER, Omurga Portföy’den Oğuz KÖSEBAY, ve Cushman & Wakefield’den Tuğra GÖNDEN’in konuşmacı olduğu toplantıda, tekil satışlar yerine asıl odaklanılması gerekenin büyük, kurumsal...