03 / 05 / 2024

gayrimenkul alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar

gayrimenkul alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Gayrimenkul alırken doğru kararlar verebilmek için öncelikle ticari kaygılardan uzak, yetkili bir değerleme uzmanından Değerleme Raporu isteyebilirsiniz. Güvenilir ve işinin ehli bir emlak komisyoncusuyla çalışabilirsiniz..

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Hesaplarına evde bakım parası yatırılanlar dikkat! Paralar bu tarihte peş peşe ödenecek! Mutlaka alın!

Hesaplarına evde bakım parası yatırılanlar dikkat... Paralar bu tarihte peş peşe ödenecek... Mutlaka alın...

Noterden gayrimenkul alıp satacaklar aman dikkat! Bunu yapmadan sakın imza atmayın! 

Gayrimenkul alım satımlarında başlayan bu yeni dönemin ardından, dolandırıcılık ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler gündem oldu. Peki noterden gayrimenkul alıp satacaklar nelere dikkat etmeli?

Bu illerde yaşayanlar aman dikkat! Sizin de hesabınıza 4 bin 336 TL yatırılmış olabilir! Bu parayı mutlaka alın!

Bu illerde yaşayanlar aman dikkat... Sizin de hesabınıza tam tamına 4 bin 336 TL yatırılmış olabilir... Bu parayı mutlaka alın...

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

gayrimenkul alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar Haberi

gayrimenkul alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Türk halkı için gayrimenkul sahibi olmak önemlidir. Gayrimenkul, özellikle küçük yatırıma açısından, kendini güvende hissetmenin bir yoludur. İnsanlarımız genellikle kendilerini büyük sıkıntılara sokup bir mülk alacak parayı biriktirmeye çalışır. Fakat asıl önemli olan, mülkü alırken dikkatli hareket etmektir. Gayrimenkul, sadece bizi değil, bizden sonraki nesilleri de etkileyecek bir yatırım aracıdır. Gayrimenkul yatırımı yaparken, sadece şu anın değil, önümüzdeki yılların da hesabını yapabilen, geniş vizyonla olaya bakabilen yatırıma uzun vadede karlı çıkacaktır. 

Gayrimenkul alırken doğru kararlar verebilmek için öncelikle ticari kaygılardan uzak, yetkili bir değerleme uzmanından Değerleme Raporu isteyebilirsiniz. Güvenilir ve işinin ehli bir emlak komisyoncusuyla çalışabilir ya da bunların hiçbiri mümkün olmuyorsa, kendi incelemelerinizi elinizden geldiğince kendiniz yapabilirsiniz. 

Belediye Araştırması: Belediyeye giderek mülkün dosyasını çıkartmalı, dosyada daha sonra yapılmış proje ile...