17 / 05 / 2024

gayrimenkul edinme yaşı türkiye

gayrimenkul edinme yaşı türkiye

Türkiye'de son 10 yılda konut edinme yaş ortalamasının 43'ten 34'e düştüğü açıklandı. Coldwell Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “İnsanlar artık çok daha genç yaşta konut ediniyor" dedi.

Gayrimenkul uzmanından 18-25 yaş arası gençlere tavsiye: iPhone parasına bir sürü arazi var, korkmayın alın!

Konut fiyat artışı Şubat ayında ilk kez enflasyonun gerisinde kalırken, arazi ve konut yatırımının mantıklı olup olmadığı sık sık gündeme geliyor. Girişimci Broker ve gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, 18-25 yaş arası gençlere arazi yatırımını tavsiye etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Gayrimenkul hisseleri kaybettiriyor mu? Yatırımcılar dikkat! 

Yerel seçim sonrası ilk işlem gününde Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan düşüşler dikkatleri çekmişti. Peki gayrimenkul hisseleri kaybettiriyor mu?

Borsa İstanbul'da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

31 Mart seçimleri sonrasında, ilk işlem gününde yön arayışında olan Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan negatif tepkiler dikkatleri çekti. İşte borsadaki son durum... 

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

Yaşar Gayrimenkul şube sayısını artırmayı hedefliyor

Kayseri’nin gayrimenkul işletmecileri arasında bulunan Yaşar Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı, yerelde başladığı şubeleşme çalışmasını ulusala taşıdığını açıkladı. Şu anda 4 kentte, 10 şubesi ve 107 çalışanı olan Yaşar Gayrimenkul, 2024 senesinde İzmir, Antalya ve Bursa’da da şube açacak.

Yaşar Araç Kiralama Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yaşar Araç Kiralama Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL semaye bedeli ile Çiğdem Yaşar tarafından kuruldu.

Yabancıya gayrimenkul satışı azalmaya başladı!

Geçen yılın tamamında yabancılara 6,3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapılarak tüm yılların rekoru kırılırken bu yıl ilk 6 aylık rakamlara göre satışlarda yüzde 36,6 oranında bir düşüş yaşanıyor.

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

Althuraıya Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Althuraıya Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrahman N S N Alnemash ve Thuraıya Y M N Alzayed ortaklığında kuruldu.

gayrimenkul edinme yaşı türkiye Haberi

gayrimenkul edinme yaşı türkiye


Türkiye'de son 10 yılda konut edinme yaş ortalamasının 43'ten 34'e düştüğü açıklandı. Coldwell Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “İnsanlar artık çok daha genç yaşta konut ediniyor" dedi.


Coldwell Banker Türkiye, üçüncü kampını Belek bölgesindeki Cornelia Diamond Otel'de yapıyor. Dünyanın köklü gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, dünya üzerinde en çok kazandıran yatırım aracının gayrimenkul olduğunu söyledi. Coldwell Banker'in 110 yıldır faaliyette olduğunu belirten Gökhan Taş, halen 6 kıta 52 ülkede, 3 bin 500 ofis ve 100 bine yakın gayrimenkul danışmanı ile hizmet verdiğini söyledi. Taş, yılda 250 milyar dolara yakın mülk satışı gerçekleştiren Coldwell Banker'in, 2013 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiğini söyledi. 


Türkiye'de 120'ye yakın ofis, 1500'e civarında danışmanın olduğunu belirten Gökhan Taş, “Kampta, ülkemizdeki ofislerin...