03 / 05 / 2024

Gayrimenkul fiyatları neden artıyor

Gayrimenkul fiyatları neden artıyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentteki arsa ve ev fiyatlarının daha fazla yükselmemesi için Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Altın neden düşüyor? 23 Nisan 2024 altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? Kapalıçarşı altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Altının onsu 2 bin 308 dolara geriledi. Peki altın fiyatları neden düşüyor? 23 Nisan 2024 altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Gayrimenkul fiyatları yüzde 50 düşer mi?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam gayrimenkul fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası fiyatlarda düşüş yaşanma ihtimaline yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Gayrimenkul fiyatları düşmeyecek: Elinde nakit parası olanlar değerinin çok altında alım yapıp stokluyor!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. Peki gelecek süreçte gayrimenkulde fiyatlar gerileyecek mi? Ceess Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, konuyu değerlendirdi. 

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarının son zamanlarda aralıksız yükselemeye devam ediyor. Ons altın 2000 doları geçerken, gram altın 1859 lira ile rekor kırdı. Peki altın fiyatları neden yükseldi? Altın, yükselmeye devam edecek mi?

Konut fiyatları neden düşmüyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarının neden düşmediğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Petrolde zam furyası! Fiyatlar neden artıyor? Sebepleri bir bir sıralandı!

Petrol fiyatlarındaki artış ile beraber akaryakıt fiyatları zamlandı ve enflasyon korkusu büyüdü. Peki, petrol fiyatları neden zamlanıyor? Artık nereye kadar devam edecek ve ekonomiye etkileri ne olacak? İşte detaylar...

Buğday fiyatları neden açıklanmadı? Çiftçiler dikkat! 2023 buğday alım fiyatlarında son dakika! 

Buğday fiyatlarının ne zaman açıklanacağı çiftçiler tarafından son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki buğday fiyatları neden açıklanmadı?

Gayrimenkul fiyatları neden artıyor Haberi

Gayrimenkul fiyatları neden artıyor

Adana'da birçok bölgenin imara kapalı olduğunu ve parsel bazında imar değişikliği yapılmasından dolayı, ev ve arsa fiyatlarının her geçen gün arttığını belirten Biçer, çözüm olarak, belediyelerin ölçek planlarını bölgesel bazda çıkarmasını önerdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Adana'da inşaat metrekare fiyatını 750 lira olarak açıkladığını belirten Biçer, şöyle devam etti: "Bakanlık, Adana'da 1 metrekare inşaatın fiyatını 750 lira olarak açıkladı. 100 metrekarelik bir inşaat düşünürseniz, metrekaresi 750 liradan maliyet 75 bin lira yapıyor. Bunun içine metrekaresi yüksek olan arsa maliyetini de eklerseniz. Fiyat çoğu zaman 150 bin lirayı geçiyor. Adana'da arsa bulmak sıkıntılı. Bulunan arsalarda da imar olmadığı için daire maliyetleri her geçen gün yükseliyor." 


GELİŞİME, KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANLARI KARAR VERMELİ 



İmar düzenlemelerinin kentsel gelişim planı bazında yapılması gerektiğini belirten Biçer şöyle...