02 / 05 / 2024

Gayrimenkul kira sözleşmeleri yenilendi

Gayrimenkul kira sözleşmeleri yenilendi

Aralık ayı kira artış oranları belli oldu. Gayrimenkul kira sözleşmeleri yenilenirken mal sahibi kiracılara belli oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. Ne kadar ve nasıl zam yapılacağı ise 'Borçlar Kanunu' kapsamında belirleniyor.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Ev sahipleri aman dikkat! Bakın kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri sıkıntılarını sosyal medya üzerinden sık sık dile getiriyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil'den kira sözleşmeleri ile ilgili çarpıcı bir paylaşım geldi. İşte o paylaşım...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Gayrimenkul kira sözleşmeleri yenilendi Haberi

Gayrimenkul kira sözleşmeleri yenilendi

Söz konusu zam hesabı konutlarda ve işyeri kiralamalarında farklı şekillerde yapılıyor. Peki konut kiracısı ve işyeri kiracısına ne şartlarda ve nasıl zam yapılıyor.


ARALIK AYINDA KONUT KİRASINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Eğer konut kiracısıysanız ve kira sözleşmeniz aralık ayında yenileniyorsa, yeni kira döneminde kira bedeline konut sahibi zam yapabilir. Nasıl zam yapılacağı ise 'Borçlar Kanunu' kapsamında yer alıyor. Kanunen kiraya dönemin ÜFE oranlarıyla zam yapılıyor. Konut kiracısına ise hangi ÜFE oranına göre zam yapıldığı kanunda net bir şekilde açıklanmıyor. Bir kesimde bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı uygulanıyor. diğer bir kesimde ise 12 aylık ortalama baz alınıyor.


ARALIK AYINDA İŞYERİ KİRASINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Habertürk'ün haberine göre, eğer işyeri kiracısıysanız ve aralık ayında kira sözleşmeniz yenileniyorsa yeni kira dönemi için...