02 / 05 / 2024

Gayrimenkul kredisi

Gayrimenkul kredisi

Gayrimenkul sektöründe arsa sayısı artınca fiyatlar da düştü. Durumu fırsata çevirmek isteyen bankalar harekete geçti. Krediyle arsa almak isteyenlere bankalar 120 aya varan vadelerle yüzde 1.5-2 faizli kredi veriyor.

İkinci konut yerine tahvil ve hisse senedi alınıyor!

Türkiye Banalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredilerin yeniden yapılandırmasıyla ilgili konuştu. Aydın, gayrimenkulle ve altınla paraya takla attırıldığını söyledi.

Konut kredisinde vergi sistemi gözden geçirilecek!

Hükümet programında artık prim borçlarının kriz ve doğal afet gibi olağanüstü haller dışında yapılandırmayacağı belirtilirken, gelir testi sisteminin gözden geçirilmesi maddesi de programda yer aldı.

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

Gayrimenkul PR şirketi, hükümetin yeni bir konut kredisi kampanyası başlatmasının konut fiyatlarının bir gecede yüzde 30 oranında artmasına neden olacağına öne sürdü. İşte detaylar. 

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Gayrimenkul fiyatları 2022'de artacak mı?

Gayrimenkul sektörü, pandemi kapanmalar ve konut kredisi faiz oranlarının artmasıyla beraber 2021 yılına yavaş giriş yapmıştı. Peki sektörü bu sene neler bekliyor? 2022'de gayrimenkul fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut kredisi faiz kararı gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle konut sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konuta talebin arttığını dile getirdi. 

İnşaat ve gayrimenkul sektörü 2020'yi nasıl tamamladı?

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 4. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapordaki verilere göre, 2020'de toplam 1 milyon 499 bin 316 konut satıldı. 2020 Aralık sonunda konut kredisi hacmi de 278.3 milyar TL'ye ulaştı.

A-S Yatırım Holding gayrimenkul yatırımlarını hızlandırıyor!

A&S Yatırım Holding, 2021 için 5 banka ve bir yatırım fonuyla anlaştı. Böylece Türkiye için 220 milyon dolarlık yatırım kredisi çıkaran Holding, bu yıl bilişim IT, sağlık, gayrimenkul-inşaat gibi üç sektöre toplamda 1 milyar 700 milyon TL yatırım gerçekleştirecek.

2020 Ağustos'ta 303 bin 986 gayrimenkul satıldı!

Ağustos ayında 303 bin 986 gayrimenkul satışı gerçekleşti. Konuyla ilgili konuşan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''28 Ağustos itibarı ile  konut kredisi hacmi 274 milyar 277 milyon liraya ulaştı'' dedi.

Konut kredisi faizleri yeniden düşürülmeli!

Kamu bankaları Haziran ayı başında konut kredisi faiz oranlarını tarihin en düşük seviyesine çekmişti. Son günlerde ise artan döviz kurları kredi faiz oranlarının tekrar yükselmesine sebep oldu. Kredi faizleri düşürülürse gayrimenkul sektörü yeniden canlanacak...

VakıfBank konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

VakıfBank konut kredisi faizleri yüzde 0.79’dan başlıyor. Banka pek çok ihtiyaca yönelik sıfır, ikinci el, banka gayrimenkulü yada kentsel dönüşüm konutları için farklı kampanyalar sunuyor...

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi fırsatı!

VakıfBank ipotek yolu ile bankaya geçen ikinci el konutların satışında yüzde 0.70 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Emlak Konut GYO 175 milyon TL refinansman kredisi kullandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 175 milyon TL refinansman kredisi kullanıldı...

Emlak Konut GYO 557 milyon TL refinansman kredisi kullandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 5 yıl vadeli 557 milyon TL refinansman kredisi kullanıldı...

Gayrimenkul kredisi Haberi

Gayrimenkul kredisi

Kredi ile arsa alım ve satımı gündemdeki yerini korurken bankalar bundan pay almaya çalışıyor. Ekonomide yaşanan daralma son dönemde bireylerin ve şirketlerin arsa satışlarını gözle görülür oranda artırıyor ve bir kesim de bu satışlardan pay kapmaya çalışıyor. Özellikle artan arz fiyatlarda bölgesine göre farklı oranlarda yaşanan düşüş ise son dönemde arsa ve arazilere olan talebi artırmış görünüyor.

Para Dergisi'nden Enis Çetinel'in haberine göre, daha çok büyük şehirlerde, devasa projelere yakın ve otoyol, köprü, hızlı tren, şehir hastanesi gibi albenisi yüksek yerler yoğun ilgi görüyor. Bankalar ve ekspertiz firmaları son dönemde arsa kredilerine olan talepte artış yaşandığına yönelik görüşleri doğruluyor. Yetkililer, özellikle prim yapması beklenen iller ve bölgelerin bunda başı çektiğini söylüyor.

Kredi ile arsa alımında vade ve oranlar cazip

Ancak hemen belirtelim,...