01 / 05 / 2024

Gayrimenkul projelerinde en önemli tercih kriterleri

Gayrimenkul projelerinde en önemli tercih kriterleri

Dr. Gökhan Taş, gayrimenkul alırken en önemli tercih kriterlerinden birinin ulaşım olduğunu belirterek, insanların ulaşıma yakın projelere, varolan inşaatı bitmiş gayrimenkulden daha fazla para vermeyi göze aldığını söyledi.

DAP Yapı, gayrimenkulün ‘en itibarlı markası’ ödülünü aldı!

Halk oyları ile belirlenen ve bu sene 10’uncusu düzenlenen “The ONE Awards”te ‘Yılın En İtibarlı Markası’ ödülü; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da DAP Yapı’nın oldu. 

Adra GYO, halka arz gelirini yeni gayrimenkul projelerinde kullanacak!

Adra GYO, halka arzdan elde edilen fonun nerelerde kullanılacağını tek tek açıkladı. İşte Adra GYO'nun yeni projeleri...

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün gayrimenkul projeleri ve Türk futbolu ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki kulübün gayrimenkul projelerinde son durum ne? İşte Doğan'ın o açıklamaları...

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taş, “İzmir, dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu” dedi.

Polat Gayrimenkul'den 600 milyon euroluk konut yatırımı!

Kentsel dönüşüm projelerinde en tecrübeli firmalar arasında yer alan Polat Gayrimenkul bu tecrübesini Budapeşte’ye taşıdı. Şirket bu kapsamda 600 milyon Euroluk yatırım yapacak.

O ilde hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf 35 adet arsa ve arazi satılıyor! Milli Emlak'tan taksit fırsatı! 

Konya ili Hüyük Milli Emlak, Konya ili, Hüyük ilçesinde yer alan 35 adet Hazine gayrimenkulünü en çok iki sene taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Konya Hüyük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Fadıl Akgündüz'den yeni savunma: İnsanların mağduriyetlerini gidereceğim!

Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk sattığı kişilerden para toplayarak projeyi bitirmediği iddiasıyla tutuklu yargılanan 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz, savunmasını yaptı. İşte ayrıntılar...

Çin'de gayrimenkul şirketlerine en az 220 milyar yuan kredi verilecek!

Çin'in büyük kamu bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine en az 220 milyar yuan yeni kredi vereceği açıklandı.

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Rayiç bedel nedir? Rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde sıkça duyduğumuz bir terim olan rayiç bedel, bir malın güncel sürüm değerini ifade ediyor. Gayrimenkulün en düşük piyasa değerini belirten rayiç bedel, valiliklerin atandığı komisyon tarafından belirlenebiliyor.

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

Akzirve Gayrimenkul Topkapı 29'un basın toplantısı 16 Mayıs'ta!

Akzirve Gayrimenkul'ün en yeni projesi Topkapı 29'un basın toplantısı 16 Mayıs tarihinde satış ofisinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul projelerinde en önemli tercih kriterleri Haberi

Gayrimenkul projelerinde en önemli tercih kriterleri

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, gayrimenkul projelerinde en önemli tercih kriterlerinden birinin ulaşım olduğunu belirterek, “İnsanlar, (2 sene sonra buraya metro gelecek, AVM yapılacak) denildiğinde, o projeye, varolan inşaatı bitmiş gayrimenkulden daha fazla para vermeyi göze alıyor'' dedi.


Gayrimenkul alırken, alıcının ne istediğini ve neye ihtiyacı olduğunu iyi belirlemesi gerektiğini belirten Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, ''Risk almayı sevmeyen gayrimenkul yatırımcısı, kentin merkezinden gayrimenkul almalı. Çünkü orta ve uzun vadede buralarda fiyatlar değişmez ve getirisi dövizden de, faizden de daha fazla olur'' dedi.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş

Daha yüksek kar beklentisi olanların ise kentin çeperinde bulunan ve metro, metrobüs gibi ulaşım yatırımlarıyla gelişmesi beklenen yerlere yönelmesinin doğru olacağını ifade eden Taş, “Ortalama...