26 / 05 / 2024

Gayrimenkul rantlarından kamu pay alacak mı

Gayrimenkul rantlarından kamu pay alacak mı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm'' başlığıyla Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin ikinci basın toplantısını düzenledi...

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Her aralık ayında sıfır konutlar toplanıyor!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından açıklanan 2023 konut satışlarını değerlendirerek her yılın aralık ayına dikkat çekerek kritik açıklamalarda bulundu.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Gayrimenkul Uzmanı'ndan ev alacaklara uyarı: 'Ev almak bu detaylara dikkat edilmezse daha da zor olacak!

Ev alacaklara uzmanından uyarı geldi. Bazı detaylara dikkat edilmemesi durumunda ev alımının daha da zor olacağına vurgu yapıldı. Birçok detayı vurgulayan gayrimenkul uzmanı bunlara dikkat edildiğinde daha sağlıklı bir seçim yapılacağını belirtti. İşte ev alacaklara önemli uyarılar…

ÖİB, kamu yararı şartı olan 26 gayrimenkulü sattı!

Sayıştay’ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) ilişkin denetim raporunda ÖİB tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere devredilen, 30 taşınmazın 26’sının satışının yapıldığı ortaya çıktı. 

Gayrimenkul geliştirme kamu politikası olmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Özelmacıklı, gayrimenkul ticaretinin ekonomik gelişme ve refah açısından önemli bir yer tuttuğunu söyledi...

İmar değeri artışlarından kamu pay alacak!

11. Kalkınma Planı’nda önceliklerinden birinin yurtiçi tasarrufları arttırmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Konut alımlarının cazibesi azaltılacak, imar değeri artışlarından kamu pay alacak” dedi.

Türkiye dünyadaki en ilgi çekici 10 gayrimenkul pazarından biri!

İngiltere merkezli gayrimenkul teknoloji şirketi Homsters'in CEO'su Andrew Olejnik, Türkiye'nin en yüksek potansiyel taşıyan 10 küresel gayrimenkul pazarından biri olduğunu söyledi.

Kimya sektörü, gayrimenkulü arkasından sürüklüyor!

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, "Kimya sektörünün lokomotif olma özelliği var. Otomotiv, gayrimenkul gibi birçok sektörü arkasından sürüklüyor." dedi.

Gayrimenkul rantlarından kamu pay alacak mı Haberi

Gayrimenkul rantlarından kamu pay alacak mı


Öncelikli Dönüşüm Programları'nın çok büyük ilgi gördüğünü ve kendilerinde de heyecan uyandırdığını ifade eden Davutoğlu, Yapısal Dönüşüm Programları'nın özellikle kriz dönemlerinde orta ve uzun vadeli ekonomik dönüşümleri ortaya koyabilmek ve ülkelerin perspektiflerini, reformlarını belirleyebilmek açısından önemli endikasyonlar niteliği taşıdığını belirtti. 


Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldı. 


KURUMLAR HEDİYE PLAKET SUNMAYACAK


Bugün açıklanan programla aslında üretimde verimliliğin artırılmasının amaçlandığını söyleyen Davutoğlu,  yurt içi tasarrufların artırılması yoluyla yatırımların artırılması ve israfın önlemesinin planlandığını ifade etti.


İsrafın önlenmesinin önce kamudan başlayarak sonra bütün topluma yansıması gereken bir süreç olduğunu, son Bakanlar Kurulu toplantısında...