03 / 05 / 2024

gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken vergiler

gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken vergiler

Gayrimenkul sahipleri, sahip olduğu taşınmaz mallar için yıllın belli dönemlerinde bazı vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler nelerdir? İşte Kasım ayı vergileri..

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Ocak 2024 enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 tarihinde belli olacak. 

Ocak 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Yeni yılın ilk zam oranı bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin gündeminde yer alan Ocak 2024 kira artış oranı 2 gün sonra belli olacak. Ayrıca Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, memur ve emekli zammı netlik kazanacak.

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

MTV Ödemeleri Belirlendi! Deprem Bölgesi Araçları Muaf mı? İşte 2023 Temmuz MTV Miktarları

Araç sahipleri için önemli bir konu olan MTV hakkında yeni bir karar alındı. Alınan kararla araç sahiplerinin ödemesi gereken vergi miktarı belli oldu. Deprem bölgesindeki tüm araçların ise MTV’den muaf tutulacağı açıklandı. İşte MTV konusunda alınan yeni kararlar hakkında tüm detaylar…

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin yaşadığı bazı anlaşmazlıklar için sulh hukuk mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi harcı 2022 ne kadar?

Mart ayı vergi takvimi 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu vergi dönemleri 1 Mart'ta başlıyor. İşte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan Mart ayı vergi takvimi 2022..

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Haberi

gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken vergiler

Gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler!

Gayrimenkul sahipleri, sahip olduğu taşınmaz mallar için yıllın belli dönemlerinde bazı vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Gayrimenkul vergilerinin başında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor.


Bu vergiler sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Her verginin mükellefiyet koşulları farklılık gösteriyor. Peki, Gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler nelerdir? Kimler hangi vergiyi öder?


1. Emlak vergisi..

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenen bir vergi oluyor. Bu vergiyi taşınmaz malın sahibi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor.


İlk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti ise...