12 / 05 / 2024

Gayrimenkul satın alınırken firma iyi araştırılmalı

Gayrimenkul satın alınırken firma iyi araştırılmalı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra projeyi yapan firmaların iyi araştırılması gerektiğini belirtti...

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Yabancı yatırımcı konuttan uzaklaşıyor! Gayrimenkul satın almak finansal açıdan mantıklı değil! Acil çözüm gerekiyor

Yabacıların konut satın alma yoluyla vatandaş olmasına getirilen düzenleme sonrası konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,7’ye kadar geriledi. Yabancılar konutlarını satarak ülkeyi terk etmeye başladı. 

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi!

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut satın alınabilirlik endeksini açıkladı. Buna göre 2023 2023 yılı Ocak – Ağustos ayları arasında, konut satın alınabilirlik endeksi ise; 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi.

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin yeni gözde ülkesinin İskoçya olduğuna dikkat çekti. Jenkins, söz konusu açıklamasında Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabildiğini belirtti.

Tiny House'lara talep arttı! Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi 

Türkiye’nin her yerinde hem depreme dayanıklı hem de konforlu ve kalıcı yaşam ünitelere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda 45 günde teslim edilen Tiny House’lara olan talep arttı. Peki Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi.

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Duyanlar şok oldu! Sakın bunu yapmayın, aman dikkat! Gayrimenkulünüz elinizden alınabilir!

Gayrimenkul satın alırken çoğumuz tapu işlemleri sırasında düşük harç ödemek için değerini gerçek değeri yerine düşük gösteririz. Ama Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak da var! Bir anda gayrimenkullerinizi kaybedebilirsiniz.

Ev satın alırken vergiyi kim öder?

Ev alırken hem satan kişinin hem de alan kişinin kafasına bazı sorular takılmaktadır. Onlardan biri de “Ev satın alırken vergiyi kim öder?” sorusudur. İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

Gayrimenkul satın alınırken firma iyi araştırılmalı Haberi

Gayrimenkul satın alınırken firma iyi araştırılmalı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra projeyi yapan firmaların iyi araştırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, Türkiye'de son zamanlarda, maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapıldığını ifade ederek, bu satışlarda alıcıların dikkat etmesi gereken önemli hususlar olduğunu bildirdi. 

Gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra, projeyi yapan firmanın da iyi araştırılması gerektiğini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti: "Satış vaadi sözleşmesinin içeriği, yapılacak işin teknik şartnamesi, yüklenici firmanın geçmişi, gayrimenkulün yapılacağı arsanın üzerindeki ipotek, borç ve imar durumu konularında nitelikli bilgiler alınmalıdır. 


Tahir Tellioğlu Gayrimenkul alım-satımı, tapu sicil memurun önünde imzalanarak gerçekleştirilmelidir. Satış vaadi sözleşmesi, tapuya şerh edilmemişse, bunun hukuken hiçbir geçerliliği yoktur." 'Sektörde boşluk var'...