18 / 05 / 2024

gayrimenkul satış kazançları

gayrimenkul satış kazançları

Maliye Bakanlığı tapu kayıtlarını inceleyerek 1 yıl içinde birden fazla gayrimenkul alıp-satanları ticari kazanç yönünden vergi incelemesine tabi tutmaktadır. Bu tür incelemeler çok önemli sonuçlar doğurmaktadır.

Gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları!

Hürses Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları konusuna değindi. Kızılot yazısında gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları konusu ile ilgili bilgi verdi...

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Üsküdar Üniversitesi ve İBB gayrimenkul satıyor! Bu tarihlere dikkat!

Üsküdar Üniversitesi ve İBB, gayrimenkul satışı yapılacağını açıkladı. Peki hangi ilçelerdeki gayrimenkuller satılacak? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri... 

İstanbul'da 33 adet gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak satış ilanları açıklandı: Arsa ve arazi fiyatları ne kadar? 

İstanbul'un farklı ilçelerinde yer alan 33 adet gayrimenkul satılıyor. Peki fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

İki şehirde 29 gayrimenkul satılacak! Yatırımcılar bu tarihlere dikkat!

Afyonkarahisar ve Hatay'da yer alan 29 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihaleleri 26 Mart ve 29 Mart'ta yapılacak.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Tuzla'da 8 adet gayrimenkul satılıyor! 

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tuzla'da İçmeler, Aydınlı ve Postane mahallelerinde yer alan 8 adet gayrimenkulü satıyor, iki adet gayrimenkulü de kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

gayrimenkul satış kazançları Haberi

gayrimenkul satış kazançları


Maliye Bakanlığı tapu kayıtlarını inceleyerek 1 yıl içinde birden fazla gayrimenkul alıp-satanları ticari kazanç yönünden vergi incelemesine tabi tutmaktadır. Bu tür incelemeler çok önemli sonuçlar doğurmaktadır.


Şöyle ki; birden fazla gayrimenkul alıp satan kişiye, siz ticari kazanç elde ettiniz şeklinde vergi inceleme raporu düzenlendiğinde; ortaya defter tutmama, beyanname vermeme, KDV hesaplamama, belge alıp vermeme gibi birçok yaptırım gerektiren fiiller ortaya çıkacaktır. Bunun yanında vergi + vergi ziyaı cezas + usulsüzlük cezaları ve gecikme faizi önünüze gelecektir. Son dönemlerde bu tür incelemeler sıklıkla yapılmaktadır.


Bugün; gayrimenkul ticareti yaparak gayrimenkullerini satanları değil, çeşitli nedenlerle sahip olduğu gayrimenkulleri satanların gelir vergisi karşısındaki durumunu incelemeye çalışacağız.


Gayrimenkul satış kazançları


Satın alınan gayrimenkulün, gerçek kişiler tarafından ticari faaliyet kapsamı dışında satılmasından sağlanan kazançlar, “değer artış kazancı” olarak kabul...